Prajitura " Furnicuta"

de anca_rm in Prajituri, 28 Iul 2014 | 3979 vizualizari

 

Reteta este de la Gabi , si ca si orice alta reteta luata de la ea si asta este foarte foarte buna . Multumesc Gabi .

De obicei cand fac prajituri in sat , in cuptorul acela mare (incap 6 tavi) , patesc cate ceva cu ele . Cateodata ies inalte intr-o parte si foarte joase in alta parte , sau le ard sau nu le coc cum trebuie. Ei de data asta alta patanie : m-am apucat de blaturi si cand sa pun mac mi-am dat seama ca nu-mi ajunge; magazinul de langa noi era inchis, si pana la Tinca dura prea mult sa fug sa cumpar , asa ca am pus nuca de cocos . Dar a fost bun si asa .

 

INGREDIENTE

  • Primul blat:
  • 5 albusuri
  • 5linguri zahar
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 lingura faina
  • praf de sare
  • Al doilea blat:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri fulgi de nuca de cocos (reteta este cu mac )
  • 1 lingura faina
  • praf de sare
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 1 baton vanilie
  • 200 gr unt
  • Extra:
  • 2 foi napolitana
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura " Furnicuta":

Avem nevoie de o tava de copt de marimea foilor . O tapetam cu hartie de copt.


Primul blat: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul . Batem pana cand nu se mai simt cristalele de zahar si e tare . Adaugam faina si nuca macinata , iar cu o lingura amestecam prin rasturnare de jos in sus. Turnam compozitia in tava de copt si nivelam . Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade si lasam sa se coaca (cam 15 minute)sau pana se rumeneste.


Al doilea blat:


Batem albusurile cu un praf de sare si cu zaharul pana cand obtinem o spuma tare. Adaugam fulgi de nuca de cocos si faina si omogenizam de jos in sus. In tava pregatita (de aceiasi dimensiune cu prima ,sau cea in care am copt primul blat dar racita ) turnam compozitia , nivelam si dam la cuptor pana se rumneste.


Crema : Galbenusurile ramase de la blaturi le amestecam cu zaharul si cu semintele din batonul de vanilie (il taiem pe lung si razuim cu lama unui cutit semintele).Punem vasul pe foc mic si amestecam pana cand se face o crema moale , ca si smantana. Lasam la racit .


Untul moale il mixam pana se face o spuma . Cu o lingura luam din crema de oua si adaugam peste unt , amestecand usor cu lingura sau cu mixerul pe viteza mica .


Acum ca avem totul pregatit putem asambla prajitura


Impartim crema in 3 parti egale . Asezam prima foaie de napolitana (de preferinta intr-o tava sau pe un platou ), punem o parte de crema si nivelam . Asezam primul blat , iar deasupra punem inca o parte de crema . Nivelam , asezam al doilea blat si ultima parte din creama . Deasupra asezam foaia de napolitana si dam la rece cu ceva greu deasupra ca sa nu se incovoaie foaia de deasupra si sa lipeasca crema de foi (eu am folosit un fund de lemn )





 

TIPS-URI

1

cand tataiti trebuie sa aveti un cutit ascutit bine , puneti barbatii la treaba sa ascuta cutitele :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura " Furnicuta"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 120 lei
1199.99 lei
1079.99 lei

COMENTARII (13)

Bya Ralu 1

29.07.2014, 11:06

buna

mamaieelena 1

29.07.2014, 15:28

imi place

gaby_duceag 1

08.03.2015, 19:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Furnicuta