Desert ciocolata de casa, cu migdale

de RODIMUR in Dulciuri, 23 Dec 2019 | 710 vizualizari

 

Nu există sărbătoare religioasă, ori de familie la care să nu prepar ciocolată. Nu numai pentru că este foarte bună și apreciată, dar poate mai ales pentru că este rapid și relativ ușor de preparat. Acum am adăugat aroma incomparabilă a migdalelor, iar rezultatul a fost o ciocolată rafinată și delicioasă. Numai bună pentru sărbătorile Crăciunului.
Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care am amestecat cacaua cu laptele praf.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de lapte praf Rarăul
  • 50 grame de cacao
  • 400 grame de zahăr tos
  • 100 grame de unt
  • 250 ml de apă
  • 100 grame de pudră de migdale dulci
  • 1 linguriță de esență de rom
  • Pentru decor:
  • 50 grame de migdale dulci, feliate
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa, cu migdale:

Mai întâi se amestecă foarte bine laptele praf și cacaua, chiar cu o zi înainte. Această operațiune cere mai mult timp, pentru că nu trebuie să rămână cocoloașe albe de lapte praf.


Se face un sirop bine legat din apă și zahăr. Când siropul curge bob, se ia cratița de pe foc și se adaugă untul feliat, ca să se topească mai repede.


Se adaugă apoi, puțin câte puțin, amestecul de lapte praf și cacao și când compoziția este uniformizată se adaugă și pudra de migdale.


Se omogenizează bine compoziția și la urmă se adaugă esența de rom.


Se toarnă ciocolata într-o formă unsă cu unt în prealabil și se decorează cu migdale feliate, după care se dă la răcoare, până ce se răcește complet și se întărește.


După ce ciocolata s-a răcit și întărit, ea poate fi porționată și pusă în recipiente închise ermetic. Se păstrează la frigider.

TIPS-URI

1

Amestecați bine, din timp, laptele praf și cacaua. Este foarte neplăcut să rămână și să se vadă în ciocolată, cocoloașe albe de lapte praf.

2

Legați foarte bine siropul, până ce cade bob în farfuria de probă. În caz contrar, ciocolata nu se va întări corespunzător.

3

Dacă veți lega prea tare siropul, se va zaharisi. Soluția reparatorie ar fi să adăugați puțină apă și să reluați fierberea, cu grija ca să legați bine siropul, dar să nu ajungeți iarăși la starea de zaharisire.

4

Feliați untul adăugat în sirop, ca să se topească mai repede. Din momentul în care siropul s-a legat bine, ingredientele solide trebuie adăugate și încorporate destul de repede, înainte ca ciocolata să se îngroașe și să nu mai poată fi turnată în formă.

5

Grăsimea din pudra de migdale s-ar putea să înmoaie puțin ciocolata.

6

Decorați ciocolata cu migdale feliate, imediat ce ați turnat-o în formă.

7

Nu tăiați ciocolata înainte de a se fi răcit complet.

8

Porționați ciocolata și păstrați-o la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa, cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

RODIMUR 1

24.12.2019, 18:11

Merită să faci, Madi, pentru că are un gust special... Mulțumesc frumos pentru atenție!

Rocsi 1

25.12.2019, 20:16

Este asa delicioasa ciocolata de casa!

RODIMUR 1

25.12.2019, 20:56

Așa este, Rocsi! Mulțumesc frumos pentru atenție!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de avocado cu ton

de Lau 9

ieri la 21:54

Prajitura cu crema de portocale de post

de Rocsi 9

ieri la 20:28

Cartofi Duchesse, cu branza sarata

de RODIMUR 7

ieri la 12:42

RETETA RECOMANDATA
Batoane de ciocolata