Desert ciocolata de casa, cu migdale

de RODIMUR in Dulciuri, 23 Dec 2019 | 2975 vizualizari

 

Nu există sărbătoare religioasă, ori de familie la care să nu prepar ciocolată. Nu numai pentru că este foarte bună și apreciată, dar poate mai ales pentru că este rapid și relativ ușor de preparat. Acum am adăugat aroma incomparabilă a migdalelor, iar rezultatul a fost o ciocolată rafinată și delicioasă. Numai bună pentru sărbătorile Crăciunului.
Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care am amestecat cacaua cu laptele praf.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de lapte praf Rarăul
  • 50 grame de cacao
  • 400 grame de zahăr tos
  • 100 grame de unt
  • 250 ml de apă
  • 100 grame de pudră de migdale dulci
  • 1 linguriță de esență de rom
  • Pentru decor:
  • 50 grame de migdale dulci, feliate
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa, cu migdale:

Mai întâi se amestecă foarte bine laptele praf și cacaua, chiar cu o zi înainte. Această operațiune cere mai mult timp, pentru că nu trebuie să rămână cocoloașe albe de lapte praf.

Se face un sirop bine legat din apă și zahăr. Când siropul curge bob, se ia cratița de pe foc și se adaugă untul feliat, ca să se topească mai repede.

Se adaugă apoi, puțin câte puțin, amestecul de lapte praf și cacao și când compoziția este uniformizată se adaugă și pudra de migdale.

Se omogenizează bine compoziția și la urmă se adaugă esența de rom.

Se toarnă ciocolata într-o formă unsă cu unt în prealabil și se decorează cu migdale feliate, după care se dă la răcoare, până ce se răcește complet și se întărește.

După ce ciocolata s-a răcit și întărit, ea poate fi porționată și pusă în recipiente închise ermetic. Se păstrează la frigider.

TIPS-URI

1

Amestecați bine, din timp, laptele praf și cacaua. Este foarte neplăcut să rămână și să se vadă în ciocolată, cocoloașe albe de lapte praf.

2

Legați foarte bine siropul, până ce cade bob în farfuria de probă. În caz contrar, ciocolata nu se va întări corespunzător.

3

Dacă veți lega prea tare siropul, se va zaharisi. Soluția reparatorie ar fi să adăugați puțină apă și să reluați fierberea, cu grija ca să legați bine siropul, dar să nu ajungeți iarăși la starea de zaharisire.

4

Feliați untul adăugat în sirop, ca să se topească mai repede. Din momentul în care siropul s-a legat bine, ingredientele solide trebuie adăugate și încorporate destul de repede, înainte ca ciocolata să se îngroașe și să nu mai poată fi turnată în formă.

5

Grăsimea din pudra de migdale s-ar putea să înmoaie puțin ciocolata.

6

Decorați ciocolata cu migdale feliate, imediat ce ați turnat-o în formă.

7

Nu tăiați ciocolata înainte de a se fi răcit complet.

8

Porționați ciocolata și păstrați-o la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa, cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

RODIMUR 1

24.12.2019, 18:11

Merită să faci, Madi, pentru că are un gust special... Mulțumesc frumos pentru atenție!

Rocsi 1

25.12.2019, 20:16

Este asa delicioasa ciocolata de casa!

RODIMUR 1

25.12.2019, 20:56

Așa este, Rocsi! Mulțumesc frumos pentru atenție!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa