Desert ciocolata de casa cu nuci

de lucy2002 in Dulciuri, 29 Dec 2019 | 2247 vizualizari

 

,,Bunatati pentru Craciun''
Mult dorita si apreciata ciocolata de casa cu nuci o fac de cateva ori pe an , mai ales la sarbatorile de iarna cand nu poate lipsi de pe masa de Craciun. Foarte rar se intampla sa mai ramana si pentru seara de Anul Nou. :)
 
 
 
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr lapte praf Raraul
  • 500 gr zahar tos
  • 200 gr unt
  • zeama de la o lamaie
  • coaja de la lamaie razuita
  • 40 gr pudra de cacao
  • o sticluta de esenta de rom
  • 200 gr nuci prajite si sfarmate cu facaletul
  • 200 ml apa
  • foi de napolitana
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa cu nuci:

Intr-o cratita punem apa, zaharul si zeama de lamaie la fiert.

Laptele praf se amesteca si se cerne impreuna cu cacaua.

Din momentul cand incepe sa fiarba, se lasa 10 minute la foc potrivit pana capata aspect de sirop. Cand siropul este gata, adaugam untul si omogenizam foarte bine pana se topeste. Dupa ce s-a topit untul, tragem cratita de pe foc si adaugam: coaja de lamaie razuita, esenta de rom, laptele praf cernut impreuna cu cacaua si amestecam rapid ca altfel se fac cocoloase iar la final adugam nucile prajite si zdrobite cu facaletul.

Intr-o tava de aragaz am pus o folie alimentara, am asezat foaia de napolitana si am turnat rapid compozitia calda, am nivelat si am pus cealalta foie de napolitana deasupra si am presat usor. Se acopera cu folie alimentara iar deasupra am pus o alta tava pentru a presa bine si am dat la rece. Am portionat ciocolata dupa ce s-a intarit, a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mere, caramel si frisca