Desert ciocolata turmentata Orient Expres

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Noi 2017 | 3014 vizualizari

 

N-are sens sa va puneti intrebari inutile  gen '' ce e denumirea asta sau de ce asa "' sunt preparatele mele si le dau ce nume vreau eu in functie de inspiratia de moment.....asadar si prin urmare nu va puneri intrebari inutile, riscati sa faceti riduri inainte de vreme.....:))))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de lapte praf, de preferat unul de calitate ( al meu nu a fost asa, dar calul de dar nu se cauta la dinti)
  • nuci prajite si taiate grosier cat va lasa sufletul
  • 1/2 de rodie ca statea ratacita prin frigider, se simtea singura
  • visine din visinata, sa fie sa se simta
  • 200 g biscuiti populari macinati
  • 54 de biscuiti populari ( atat mi-au fost necesari la tava pe care am folosit-o)
  • 250 g margarina rama
  • 200 ml apa
  • 50 ml visinata productie proprie
  • 100 g cacao
  • 100 g ciocolata neagra
  • 250 g zahar
Portii: 60
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata turmentata Orient Expres:

Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele.

Intr-un castron incapator am pus laptele praf, am adaugat nuca prajita si taiata grosier, boabele de rodie si visinele din visinata ( fara samburi, binenteles). Separat am amestecat cacaua cu zahar, am adaugat apa si visinata si ciocolata rupta bucatele, am pus pe foc sa dea in 3-4 clocote, apoi am tras de pe foc si am adaugat margarina, am amestecat bine pana s-a topit margarina. Stiind ca laptele praf nu este asa gras, am macinat si niste biscuiti si bine am facut ca era cam moale compozitia si riscam s a nu se intareasca bine. Logic ca exista si varianta mancat cu lingurita, dar nu era cazul acum.... Deci dupa ce am pregatit siropul-crema, pentru ca era un pic mai gros, l-am turnat peste laptele praf am omogenizat si am mai adaugat cca. 200 g biscuiti macinati.

Intr-o tava 36/26 cm, am pus folie alimentara, am asezat un strat de biscuiti, am turnat compozitia de ciocolata si am nivelat, deasupra am pus restul de biscuiti, am infasurat bine cu folie, am asezat un fund deasupra tavii si am pus o greutate, am lasat pana a doua zi cand am portionat  ciocolata.

TIPS-URI

1

de preferat sa folositi un lapte praf calitativ, cu grad ridicat de grasime.

2

daca nu, folositi varianta '' a drege busuiocul'' punand in compozitie si niste biscuiti macinati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata turmentata Orient Expres" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

24.11.2017, 21:15

Mama, mama ce as servi o bucatica de ciocolata de casa!

mihaelar63 1

27.11.2017, 01:26

Cam multe portii . Puteai sa trimiti si tul a prieteni

dantes 1

27.11.2017, 19:00

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si bombite de branza