Desert clatite de post, cu dulceata de merisoare

de mihaelar63 in Dulciuri, 29 Iun 2020 | 265 vizualizari

 

 Aceste clatite delicioase se pastreaza pufoase char si a doua zi. Daca nu spui, nimeni nu va sesiza ca lipseste oul sau laptele din compozitia lor.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 cani faina alba
  • 2.5 cani apa minerala
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 3 linguri zahar brun
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 1/2 lamaie -coaja razuita
  • 1.2 lingurita drojdie uscat granulata
  • 1/2 lingurita sare fina
  • 1 varf cutit pudra de turmeric
  • mirodenii aromate : cuisoare , scortisoara , cardamom
  • dulceata de merisoare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite de post, cu dulceata de merisoare:

Amestecati ingredientele uscate, faina, sarea, zaharul brun, zaharul vaniliat, turmericul, coaja de lamaie, drojdia si mirodeniile.


Acestea se omogenizeaza cu apa minerala si ulei .


Aluatul trebuie sa fie subtire, drojdia va lucra si dospeste usor.


Incepeti imediat sa coceti clatitele.


Este suficient daca puneti la inceput cateva picaturi de ulei in tigaia teflonata non-aderenta.


Puneti aluat in tigaie cu un polonic, miscati tigaia ca acesta sa se intinda pe tot fundul tigaii.


Coaceti clatitele pe ambele parti.


Umpleti clatitele cu dulceata preferata.


Aceste clatite sunt bune atat calde cat si reci, nu se usuca si nu se intaresc.


Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Turmericul este sanatos si in plus da o frumoasa culoare galbuie.

2

Daca nu doriti sa preparati toate clatitele in aceeasi zi, compozitia poate fi pastrata la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite de post, cu dulceata de merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

30.06.2020, 20:12

Vin si eu la clatite!

dantes 1

02.07.2020, 16:33

Bune!

Gherca Daniela 1

02.07.2020, 16:51

bunee!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

4754 puncte

Constelatialeu

4145 puncte

Rocsi

3806 puncte

mihaelar63

3153 puncte

RODIMUR

3020 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beijos de Mulata
  • 09

    J

  • 10

    V

  • 11

    S

  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clatite cu banane si crema de ciocolata

de RODIMUR 7

ieri la 23:57

Gem de visine cu zmeura, fara zahar

de Rocsi 9

ieri la 18:47

Supa de dovleac cu smantana

pe 13.07 la 20:53

Salata Floare, cu fasole verde, porumb si carne de vitel

pe 13.07 la 19:08

Sarmale cu varza verde si carne de vitel, la vas roman

pe 13.07 la 13:15

RETETA RECOMANDATA
Desert clatite de post, cu dulceata de gutui