Desert cornulete cu iaurt si untura

de Constelatialeu in Dulciuri, 17 Sep 2020 | 4694 vizualizari

 

M-a lovit asa o pofta dupa ce am facut gemul de prune incat am framantat niste cornulete. Aveam untura , drojdie proaspata ,niste iaurt si m-am pus sa caut o reteta in care sa intre toate ingredientele astea. Am gasit-o, binenteles pe Bucataras, la bucataras Dana _Retetegg, au iesit niste cornulete de ti se topesc in gura.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 200 g untura
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 100 g iaurt simplu, eu am avut iaurt cu 10% grasime de la Pilos, iaurt grecesc
  • faina cat cuprinde...mi-a intrat cca 450 g + pentru infainat blatul de lucru
  • Umplutura
  • gem de prune
  • nuca macinata
  • Zahar farin pentru pudrat
Portii: 60
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu iaurt si untura:

Intr-un castron am pus untura ( moale), oul, iaurtul, drojdia sfaramata si sarea, am omogenizat bine, apoi am inceput sa adaug faina pana am obtinut un aluat suficient de tare cat sa se poata intinde.

Am intins o foaie subtire, am asezat o farfurie deasupra si am decupat un rotund, apoi am taiat in 8 parti egale. Pe fiecare parte am pus din amestecul de gem de prune cu nuca macinata, apoi am rulat, formand cornuletul.

Am asezat cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt, am preincalzit cuptorul la 180 grade C, apoi am bagat tava in cuptor, pentru cca 20-25 min, cand incep sa se rumeneasca frumos sunt coapte. Le-am scos din cuptor si asa calde le-am tavalit prin zahar pudra.

Binenteles ca am mancat asa fierbine, la ce pofta aveam, nu a mai contat ca era fierbinte. Foarte bune, fragede, gustoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu iaurt si untura" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Coaste de porc glazurate
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Mini snitele crispy, cu fulgi de porumb

de oanapl 7

ieri la 22:17

Piept de pui cu gogosari in sos

de Rocsi 9

ieri la 19:15

Cartofi cu sunculita, gratinati

ieri la 18:25

RETETA RECOMANDATA
Chec in masina de paine