Desert cornulete pictate

de Ancutsa in Dulciuri, 31 Mar 2020 | 1304 vizualizari

 

Am vrut să obțin niște cornulețe speciale și m-am tot gândit cum să le colorez. Dacă aș fi suprapus o foaie albă peste una roz, ar fi fost prea multă cocă, plus că voiam numai niște dunguțe roz, din loc în loc. Așa că le-am colorat la final, cu suc de la salata de sfeclă roșie. A rămas culoarea frumoasă și după copt, nu a oxidat, așa că am fost mulțumită.

 

INGREDIENTE

  • 570 g făină,
  • 100 g unt,
  • 100 ml borș,
  • 200 ml apă caldă,
  • 10 g praf copt,
  • 1 ou,
  • 1/2 linguriță sare,
  • un vârf de cuțit bicarbonat de sodiu,
  • 2 linguri gem de prune,
  • 3 linguri gem de căpșuni,
  • 4 linguri nucă măcinată,
  • 1 lingură suc de la salata de sfeclă roșie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete pictate:

 

Într-un vas încăpător se amestecă untul la temperatura camerei cu apa caldă, oul, sarea, praful de copt, dar și bicarbonatul dizolvat în borș. Se adaugă făină cât cuprinde, frământând, până se obține un aluat consistent, dar pufos. Se dă la frigider peste noapte (sau câteva ore).

A doua zi, se împarte aluatul în 2 bucăți, se întinde primul aluat pe blatul presărat cu făină. Pentru că aluatul conține unt, trebuie să fie rece când îl întindeți, pe măsură ce se încălzește, se lipește de masă, de aceea e bine să lucrați cu bucăți mici de aluat.

Se taie triunghiuri lungi din aluat, cu o rolă de patiserie sau cu un cuțit. Se adaugă puțină umplutură la bază (eu am pregătit 2 castronele cu gem de căpșuni amestecat cu nucă, respectiv gem de prune amestecat cu nucă), apoi se rulează cornulețul. Dacă vreți să nu se usuce colțurile, acestea se pliază de la început peste umplutură, apoi se rulează triunghiul, dând forma de cornuleț. Astfel rămâne pufos. Ai mei le preferă așa.

Se așază cornulețele în tava pregătită cu foaie de copt, iar acum vine partea distractivă: se trasează dungi cu o pensulă, cu suc de la salata de sfeclă roșie.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, cam 23 de minute, urmăriți-le, să nu se rumenească, pentru că se vor usca, trebuie să rămână albe.

După ce se scot din cuptor, se pot pudra cu zahăr.

Se pregătește la fel și aluatul rămas.

 

Porții: 10

Timp de pregătire: 10 min + câteva ore pentru repaos aluat

Timp de coacere: 23 min/tavă * 3 tăvi

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/03/cornulete-pictate.html

TIPS-URI

1

Sfat: Dacă vreți să colorați cornulețele, folosiți suc de la salata de sfeclă roșie. Este un colorant natural, stabil, ieftin și la îndemână, pe care eu îl folosesc și la decorațiunile de ciocolată.

2

Sfat: Cornulețele nu se ung cu ou, înainte de a le da la cuptor, pentru că se usucă. Când sunt gata, se pudrează cu zahăr, ca să rămână fragede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete pictate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Ancutsa 1

01.04.2020, 18:13

Multumesc, Cristinuta!

Rocsi 1

03.04.2020, 19:57

As servi si eu cateva!

mihaelar63 1

06.04.2020, 22:10

Aici ai nevoie de ajutoare la pictat si la.... mancat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mousse de fructe