Desert cornuri cu nutella si nuci

de mirela0911 in Dulciuri, 2 Feb 2020 | 3802 vizualizari

 

Nu exista sfarsit de saptamana sa treaca fara sa nu prepar ceva dulce. Asa am facut aceste cornuri care au fost tare bune si in plus m-au ajutat la pachetelul pentru scoala.

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdia proaspata
  • 5 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • cca 500 ml lapte
  • nutella
  • nuca taiata grosier
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu nutella si nuci:

Intr-o craticioara se pun 100 ml lapte caldut, se amesteca cu 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia. Se lasa 5-10 minute pana se activeaza.

Intr-un bol se cerne faina si se pune pe margine sarea. Se adauga coaja rasa de lamaie, oul si se toarna maiaua. Restul de lapte se incalzeste impreuna cu restul de zahar, zaharul vanilat si 50 g unt. Se amesteca bine pana se topesc toate, iar laptele sa nu fie foarte fierbinte. Se toarna si acesta peste faina din bol si se amesteca. 

Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta. Daca cumva mai este nevoie de lapte, se mai adauga dar sa fie caldut. Spre final se pune si restul de unt taiat cubulete si se continua framantatul pana se omogenizeaza aluatul si nu se mai lipeste de maini.

Se pune in bol si se lasa sa dosepasca pana isi dubleaza volumul.

Se unge masa de lucru cu putin ulei. Se rupe cate o bucata din aluat si se intinde in forma rotunda apoi se imparte in 8 triunghiuri. Pe fiecare triunghi, la baza acestuia, se pune cate o lingurita de nutella si nuca taiat grosier. Se ruleaza cat mai strans, se indoaie usor si se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se unge fiecare corn cu oul batut.

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos deasupra. Cand sunt reci se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi ca si umplutura gem de prune amestecat cu nuca macinata sau orice umplutura preferati.

2

Cantitatea de lapte este data cu aproximatie, dar in functie de cum cere aluatul, se poate adauga mai mult sau mai putin lapte, la fel si faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu nutella si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (15)

lucy2002 1

03.02.2020, 07:38

Nu refuz niciodata asa ceva!

dantes 1

03.02.2020, 09:58

Delicioase!

vasimur 1

03.02.2020, 13:23

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat cu iaurt si capsuni