Desert cozonac cu nuca

de MARI34 in Dulciuri, 28 Dec 2018 | 2142 vizualizari

 

retete romanesti

 

INGREDIENTE

  • 500 grame faina
  • 4 oua
  • 150 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • coaja de lamaie
  • esenta rom
  • drojdie granulata 25 grame
  • nuci pisate 300 grame
  • 100 grame unt
  • 3 linguri cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu nuca:

Se cerne faina, o punem in bol mare, adaugam ouale, amestecam, apoi laptele caldut in care am pus zaharul la topit, amestecam din nou, adaugam coaja rasa de la o lamaie, drojdia si untul topit si framatam bine pana se dezlipeste coca de pe maini. O presaram cu putina faina acoperim bolul cu un prosop si lasa la crescut.intre timp pregatim crema de nuci.nucile pisate cu esenta de rom,cacao si putin lapte le amestecam bine pina se incorporeaza bine ingredientele.cand aluatul a crescut il framantam putin apoi  intindem pe masa ca o foaie peste el adaugam crema de nuci o intindem pe toata foaia rulam cozonacul il impletim daca dorim.il punem in tava de copt in care am pus hatie de copt,il ungem cu galbenus de ou,adaugam cateva nuci peste el si il bagam la cuptorul incins in prealabil pentru circa 50 minute,sa fie rumenit si bine crescut.

TIPS-URI

1

se pot adauga si bucati de rahat

2

il taiem cand s-a racit

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac pascuta