Desert cremos cu mure

de Rocsi in Prajituri, 13 Feb 2013 | 2906 vizualizari

 

Un desert savuros cam asa il caracterizez intr-un singur cuvant.Blat pufos insiropat cu ness, crema spumoasa de vanilie si mure.Ce poate fi mai bun decat sa iti incepi ziua cu un astfel de desert?In plus fiind reteta cu numarul 600 postata aici am zis ca e chiar potrivit.Vreau sa va multumesc pentru toata sustinerea ca fara voi nu as fi ajuns aici si sigur nici nu mai eram pe aici :-* >:D

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura iaurt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 3 lingura si 1/2 faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr smantana pentru frisca
  • 4 linguri cu varf zahar pudra
  • 3 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 castronel cu mure
  • Pentru insiropat:
  • 2 lingurite ness
  • 1 lingurita cu varf zahar
  • apa fierbinte
  • 2 linguri crema de lichior de cappucino
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cremos cu mure:

Blatul:

Intr-un bol mixam ouale (sa fie la temperatura camerei) impreuna cu zaharul. Adaugam iaurtul, zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt. Incorporam faina, pe care o cernem mai intai, apoi cacaoa si coaja rasa de lamaie. Ungem o tava rotunda cu margarita, tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam blatul in cuptorul incins pentru 10-12 minute pana este copt. Il scoatem cand e gata, il lasam sa se raceasca, apoi il rupem bucatele cu degetele.

Crema:

Mixam smantana pentru frisca. Separat punem mascarponele, zaharul pudra, zeama si coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie si batem cu mizerul la viteza mica. Peste crema de mascarpone punem frisca batuta si o incorporam cu o spatula de silicon.

Pentru insiropat:

Punem niste apa la infierbantat. Frecam ness-ul cu zaharul si putina apa fierbinte, iar cand s-a racit punem crema de lichior.

Ne pregatim paharele in care montam desertul. Punem bucatele de blat, le insiropam cu ness, cate putina crema de mascarpone, cateva mure, iar blat pe care il insiropam. Pregatim astfel 4 pahare.Avem grija sa ne mai ramana crema.

Restul de crema o mixam cu mure si o punem peste ultimul strat de blat. Decoram cu inimioare de zahar roz si mure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremos cu mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat umed si mure