Desert prajitura cu mure si mango sau Prajitura Zmeoaicei

de Constelatialeu in Prajituri, 23 Apr 2021 | 3010 vizualizari

 

Saptamana trecuta am avut in vizita niste oameni dragi noua, Zmeoaica si Tata Zmeu ( introducerea asta este pentru bucatarasi, ei stiu despre ce vorbesc ). Am primit de la draga mea Zmeoiaca o forma Silikomart- Vague, stia ea ca m-am indragostit de formele astea, asa ca m-a cadorisit cu o forma draguta plus bonus niste piure de mango ( cica a gasit ea un magazin cu chestii din astea , piureuri de fructe si alte ''dracovenii'' numai bune de folosit in deserturi ). Asa ca musai sa incerc forma, am avut in cap o alta varianta, dar fiind prea obosita am zis sa merg pe ceva mai rapid, fara prea multa bibileala. Urmeaza si alte nebuneli marca Silikomart, ma bantuie niste idei idealiste :))))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • Forma Silikomart Vague
  • Frisca
  • cca 300 g smantana pentru frisca
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • Mouse de mure
  • 2 galbenusuri mari
  • 40 g ciocolata neagra Callebaut
  • un pic de colorant rosu gel
  • 150 g sirop foarte gros de mure
  • 150 g frisca batuta
  • 5 g gelatina + 30 ml apa rece
  • Mouse de mango
  • 3 galbenusuri
  • 300 g piure de mango
  • 100 g frisca batuta
  • 5 g geatina + 30 ml apa rece
  • Piscoturi
  • 100 g Krant ( zahar caramelizat cu nuca prajita )
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mure si mango sau Prajitura Zmeoaicei:

Aceste deserturi pregatite in forme Silikomart necesita timp mare de pregatire si multa rabdare, deoarece trebuie sa stea la congelator de la 3-4 ore pana la 12 ore sau mai mult. 

Frisca : Smantana rece de la frigider am pus-o intr-un bol de inox pe care l-am tinut 30 min la frigider, am adaugat si zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o frisca nu foarte ferma, nu avem nevoie de o frisca care sa stea '' bat''.

Mouse de mure : Am folosit un sirop de mure foarte gros, am trecut prin sita siropul sa scap de eventualele bobite de mure . Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus cele 2 galbenusuri, am amestecat cu un tel, am adaugat ciocolata si am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul de pe baia de abur si am adaugat gelatina hidratata, am omogenizat bine si am lasat sa se odihneasca 10 min, apoi am incorporat frisca si am adaugat un pic de colorant rosu,, din cauza ciocolatei nu a ramas culoarea originala a murei ( trebuia sa folosesc ciocolata alba, dar nu stiu ce am facut ca m-am trezit ca am pus ciocolata neagra, scleroza bat-o vina :))))))). Amestecul obtinut l-am transferat in forma Silikomart , apoi am dat forma la congelator pentru cca 3 ore. Pentru ca deja aveam niste krant pregatit mi-a venit ideea sa pun peste mouse-ul de mure un strat de krant ( krant inseamna zahar caramelizat amestecat cu nuca prajita, se lasa sa se raceasca apoi se marunteste)

Mouse de mango : Am pus gelatina la hidratat cu apa rece. Intr-un castron de inox am pus cele 3 galbenusuri, le-am amestecat cu un tel, am adaugat piureul de mango. Am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat continuu cca 15 min, apoi am tras castronul de pe baia de abur, am incorporat gelatina hidratata, am lasat 10 min la odihnit apoi am incorporat frisca batuta. Am scos forma din congelator, am presarat krant maruntit peste mouse-ul de mure, apoi am turnat mouse-ul de mango. Am oprit un pic de mouse de mango si l-am pus in alta forma silikomart de dimensiuni mai mici, ca sa decorez la final prajitura. Am bagat formele la congelator pentru cca 8 ore, m-am grabit putin, trebuia sa mai las cateva ore, deci nu faceti ca mine, lasati sa se congeleze bine ca sa iasa perfect din forma. Am scos prajitura din forma, am decorat cu mini mouse-ri si frunzulite verzi - frunzele sunt doar de decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mure si mango sau Prajitura Zmeoaicei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

abstract01 1

25.04.2021, 01:52

dantes 1

25.04.2021, 12:57

Super!

oanapl 1

25.04.2021, 23:19

Ce bunătate ai pregătit! Ce frumos că v-ați revăzut. Abia aștept și eu întâlnirea de anul acesta cu toți bucătărașii, la Sadova.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "cu ce ai..."