Desert Cruffins

de deyutzky in Dulciuri, 4 Mai 2020 | 1459 vizualizari

 

*Aluaturi de casa*
Aceste mici si dragalase briose sunt o combinatie intre croissant si muffins. Au consistenta unui croissant si aspect de muffins. 
Nu sunt prea dulci, insa se pot umple cu diverse creme sau cu fructe uscate.
Sursa mea de inspiratie pentru aceasta reteta a fost youtube.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru 12 bucati:
  • 300 g faina
  • 12 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte caldut
  • 50 g zahar pudra vanilat + 1 lingurita zahar tos
  • 50 g unt moale la temperatura camerei(pentru aluat)
  • 70-100 g unt moale la temperatura camerei(pentru uns foile)
  • 1/3 lingurita sare
  • optional: zahar pudra pentru pudrat la final
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Cruffins:

Punem intr-un bol faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam laptele caldut.


In laptele caldut adaugam 1 lingurita zahar tos si drojdia.


Amestecam putin pana cand drojdia se dizolva si lasam deoparte 5 minute la loc cald.


Dupa cele 5 minute, adaugam 50 g zahar pudra si sare, apoi amestecam putin cu o lingura.


Adaugam untul moale(50g) si incepem sa framantam aluatul. Trebuie sa obtinem un aluat care nu se lipeste de maini.


Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam aluatul la crescut la loc cald, cca. 1h.


Dupa ce aluatul a crescut, il rasturnam pe masa de lucru pe care am presarat putina faina si ii dam forma de bila.


Impartim aluatul in 6 bucati egale. Le acoperim cu folie alimentara si le mai lasam la crescut aprox. 10-15 minute.


Luam fiecare bucata de aluat si o intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara foarte, foarte subtire.


Ungem foaia cu unt moale, apoi o rulam.


Ruloul obtinut il taiem in jumatate pe lungime, astfel incat sa obtinem 2 bucati egale.


Fiecare bucata o rasucim sub forma unui trandafir. Avem grija ca partea cu straturile de unt sa ramana deasupra.


Punem fiecare cruffin format intr-o tava de briose pe care am uns-o inainte cu unt si am presarat-o cu faina.


Procedam la fel cu toate bucatile de aluat.


Dupa ce am terminat de modelat, acoperim tava cu folie alimentara si mai lasam la crescut aprox. 45 min.


Preincalzim cuptorul la 180 grade si le coacem aprox. 15-17 minute.


Dupa ce sunt gata, le lasam la racit si le pudram cu zahar pudra.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Cruffins" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

RuxyRux 1

09.05.2020, 00:44

Ce frumusete ti-a iesit!

deyutzky 1

15.05.2020, 19:24

Multumesc, dragilor!

simona72 1

29.05.2020, 21:29

Felicitări! Foarte reușite!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

RETETA RECOMANDATA
Desert cruffins umplute cu nuca