Desert cu biscuiti si crema de ciocolata - reteta cu nr. 100

de deyutzky in Prajituri, 7 Apr 2013 | 78909 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 300 gr biscuiti simpli
  • 2 plicuri praf de budinca de ciocolata
  • 750 ml lapte Joya cu ciocolata
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 lingura zahar tos
  • 2 lingurite esenta de rom
  • ciocolata amaruie rasa pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu biscuiti si crema de ciocolata - reteta cu nr. 100:

Preparam crema de ciocolata dupa instructiunile de pe plic.


Punem laptele pe foc (Eu am pus 750 ml de lapte pt a iesi crema mai groasa) amestecam intr-un bol separat continutul plicurilor cu zaharul vanilat, zaharul tos si cateva linguri de lapte si amestecam bine.


Cand laptele incepe sa fiarba punem esenta de rom apoi turnam treptat compozitia obtinuta mai sus si amestecam incontinuu cu o spatula de lemn pana incepe sa se ingroase.


Inchidem focul si lasam putin la racit.


Intre timp ne apucam de asamblat prajitura.


Invelim o tava de sticla(sau de oricare aveti) cu folie alimentara.


Punem un strat de biscuiti in tava, imbracam si peretii tavei cu biscuiti, turnam un strat de crema, mai adaugam un strat de biscuiti, iar un strat de crema si terminam cu un strat de biscuiti.


Lasam tava deoparte pana crema se raceste complet, apoi dam tava la frigider pt cateva ore bune, sau pana dimineata pt a se inmuia bine biscuitii.


Rasturnam prajitura pe un platou, o imbracam cu ciocolata rasa , o portionam si o servim!



 

TIPS-URI

1

Crema fiind calduta va inmuia biscuitii (daca doriti sa lasati mai putin la rece puteti sa-i insiropati cu lapte).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu biscuiti si crema de ciocolata - reteta cu nr. 100" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

babi5 1

03.09.2013, 18:40

RoxanaIonela 1

22.02.2014, 12:24

noiinbucatarie 1

10.04.2016, 21:01

arat super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Eugenia