Desert cu ciocolata cu cocos

de gabrielasfechis in Prajituri, 18 Mai 2017 | 1923 vizualizari

 

Aveam de ceva vreme aceste bombonele in casa si cum abia asteptam sa scap de ele, am zis sa folosesc aceasta reteta care e de chec, dar pe care o folosesc si la briose si cand am chef de ceva mai pufos. In loc de iaurt, am folosit sana si e la fel de bun :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri sana
  • 9 linguri faina
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 12 bomboele de ciocolata cu cocos/praline
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu ciocolata cu cocos:

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul, apoi am adaugat sana si am amestecat cu un tel, pana s-a omogenizat bine. Pe urma, am adaugat treptat faina.

Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, pana s-au facut spuma. 

Am amestecat cele 2 compozitii si am turnat compozitia, intr-o tava cu pereti detasabili si tapetata cu hartie de copt.

Am asezat bombonelele ca un cerc mai aproape de margine, cam maxim 1 cm de la margine, apoi am mai facut inca un cerc pe interior si ultima la mijloc.

Am dat la cuptorul preincalzit, pana s-a copt.

Se portioneaza dupa ce s-a racit.

Pofta buna :)

TIPS-URI

1

puteti pune si nuca in loc e ciocolata...e mult mai bun cu nuca :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu ciocolata cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat din albusuri si crema de portocale