Desert "Curcubeu" de jeleu

de Mihaela11_jo in Prajituri, 21 Ian 2012 | 3678 vizualizari

 

O alta reteta din “Bucataria lui Manal”( Manal Al Alem) care este foarte usor de executat si foarte aspectuoasa pentru copii.
http://www.manalonline.com/recipe.php?c_action=recipe&rec_id=536

Singurul “minus” ar fi timpul lung de preparare, deoarece straturile alternative de jeleu trebuie lasate sa se inchege la frigider cel putin 45 de minute fiecare.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de lapte(235 ml)  
  • 3 linguri de lapte praf de cocos  
  • 6 si ¼ cani de apa fierbinte  
  • 5 pachete de jeleu cu arome diferite  
  • o forma Bundt de prajitura cu diametrul de 26 cm
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert "Curcubeu" de jeleu:

Se amesteca intr-o cana laptele cu laptele praf de cocos.

Se prepara primul jeleu astfel: intr-un bol se pune praful de jeleu si se adauga 1 cana si ¼ de apa fierbite.Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se pune in forma Bundt.

Se da la frigider pana se intareste bine.

Se prepara urmatoarele jeleuri la fel dar se adauga in plus la fiecare si ¼ de cana de lapte rece.

Se adauga straturi concentrice de jeleu, alternand aromele( si implicit culorile) de jeleu; se asteapta de fiecare data sa se intareasca bine stratul de jeleu inainte de a turna stratul urmator.

Inainte de servire se scoate forma Bundt din frigider si se apasa usor cu degetul marginile si mijlocul jeleului.

Intr-un bol mare se pune apa fierbinte si se introduce pentru cateva secunde vasul Bundt , pentru a usura dezlipirea jeleului de pe pereti.

Se rastoarna pe platoul de servire.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se foloseste jeleul care dupa dizolvare se pune imediat la frigider, deoarece exista si jeleu care se lasa sa se raceasca si abia apoi se pune la frigider.  

2

Instructiunile de preparare a jeleului specifica dizolvarea in 2 cani de apa fierbinte; la aceasta reteta se folosesc doar o cana si ¼ de apa , pentru a ramane mai consistent.

3

Se pot pune si mai multe straturi de jeleu; aceste cantitati sunt pentru o forma Bundt cu diametrul de 26cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert "Curcubeu" de jeleu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

mirela0911 1

22.01.2012, 16:12

Super super super

kamy 1

22.01.2012, 20:54

place ochiului

Mihaela11_jo 1

23.01.2012, 17:09

Ana
Mirela
Kamy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Savarine