Desert dulceață de zmeură întreagă

de oanapl in Dulceata / Gem, 31 Iul 2017 | 711 vizualizari

 

Bunica mea era cea care pregătea dulceață de zmeură. Ea o fierbea mult, pentru a rezista cât mai mult timp si devenea ca un gem, iar boabele de zmeură se striveau. Anul acesta m-am gândit să încerc să fac dulceață de zmeură pe care să o fierb puțin, astfel încât să rămână întregi boabele. Pentru a rămâne întregi este indicat să se fiarbă o cantitate cât mai mică. Eu am fiert dulceața în 2 tranșe a câte 1.5 kg. Mai jos am trecut cantitățile folosite pentru ambele tranșe. Pentru această rețetă m-am inspirat de la Oana care explică foarte frumos și clar pașii rețetei. Sper să reziste cât mai mult timp dulceața mea. Revin cu impresii peste câteva luni când voi consuma dulceața.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg zmeură
  • 2.5 kg zahăr
  • 450 ml apă
  • 2 lamai
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert dulceață de zmeură întreagă:

Așezi zahărul într-o oală largă cu pereți mai înalți (dulceața se umflă la fiert) si îl umezești cu apă rece (150 ml de apă la 1 kg de zahăr). Tot acum storci și zeama de la lămâie si o torni peste zahărul umectat din oală. Zeama de lămâie previne cristalizarea, pe lângă faptul că va ajuta la păstrarea culorii frumoase a fructelor. Așezi oala la foc iute si urmărești ca zahărul să se dizolve și să fiarbă siropul. Îl lași la fiert 5-6 minute (la foc iute) – timp cronometrat din momentul în care fierbe în masă, nu de când ai pus oala pe foc.

Faci testul cu picăturile de sirop pe o farfurioară, la temperatura camerei. Când siropul a fiert suficient si s-a legat (fără să devină gălbui-caramelizat), adaugi boabele de zmeură. În prima fază, ele plutesc la suprafața siropului fierbinte. Le apeși delicat cu ligura de lemn ca să fie cuprinse bine de sirop. Păstrezi focul iute sub oală.
Când începe să clocotească, reduci focul sub oală și culegi spuma care s-a format la suprafață. Cronomentrezi 15 minute din acest moment.
După scurgerea acestui timp, oprești focul, tragi oala deoparte si o acoperi imediat cu un ștergar curat de bucătărie, bine udat cu apă rece și stors. Lași dulceața să se răcească complet. Acesta este timpul necesar ca boabele de fruct să absoarbă soluția de zahăr din jur și să se confieze.

Speli și sterilizezi borcanele și capacele lor. Umpli borcanele, le înfiletezi capacele si gata. Mie mi-au iesit 8 borcane 400 ml de dulceață.

 

TIPS-URI

1

Pentru a rămâne întregi, este indicat să se fiarbă o cantitate cât mai mică și să amesteci cât mai ușor și mai puțin în timpul fierberii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert dulceață de zmeură întreagă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

oanapl 1

09.08.2017, 23:16

Panacris 1

18.08.2017, 11:37

oanapl 1

18.08.2017, 12:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de zmeura