Desert eclere cu crema de vanilie si frisca

de vio_dreams in Dulciuri, 9 Iun 2013 | 121728 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Coji:
  • 150 ml apa
  • 75 ml ulei
  • 100 gr faina
  • 3 oua
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 50 gr amidon
  • 1 pastaie vanilie
  • Crema de frisca:
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar vanilat
  • 1 pliculet intaritor pt frisca
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert eclere cu crema de vanilie si frisca:

Aluat: Fierbem apa impreuna cu uleiul. Cand clocoteste o dam deoparte si adaugam imediat faina amestecand rapid. Lasam sa se racoreasca. Adaugam ouale unul cate unul si le incorporam cu mixerul. Trebuie sa rezulte o compozitie nu foarte groasa, care sa nu curga de pe lingura. Asadar, cantitatea de oua poate fi variabila in functie de marimea lor si de tipul de faina.


Tapetam o tava cu hartie de copt si cu ajutorul unui sprit facem niste bastonase. Incingem cuptorul in prealabil si le coacem la foc iute in primele minute apoi la foc mic. Nu deschideti absolut deloc usa in timpul coacerii pentru ca se vor lasa.


Crema: Punem la fiert laptele cu zaharul si pastaia de vanilie, pe care o despicam in prealabil cu un cutit si punem semintele in lapte. Frecam galbenusurile cu amidonul. Punem cratita pe foc si adaugam laptele fierbinte, lingura cu lingura peste galbenusuri, amestecand continuu pana incepe sa se ingroase compozitia.


Dam deoparte si amestecam vertiginos sa nu ramana cocoloase. Acoperim crema cu folie alimentara sa nu prinda pojghita si o lasam sa se raceasca.


Taiem in doua cojile de eclere. Le umplem cu crema de vanilie.


Batem frisca lichida pana incepe sa se intareasca. Adaugam zaharul vanilat si intaritorul si batem pana se intareste. Punem un strat de frisca peste crema de vanilie.


Glazura: Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si glazuram eclerele. Dam la frigider pana se intareste glazura.


Punem doua linguri de glazura intr-o punga, o intepam la un capat si facem cateva linii de ciocolata peste glazura.


Dam la rece doua trei ore.

 

TIPS-URI

1

Sub nici o forma nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii, mai ales in primele 10 minute fiindca se vor lasa!

2

Ies 12 eclere mari

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

-Licurici- 1

14.09.2015, 09:57

Ce bune sunt si ce bine arata!

Panacris 1

11.12.2015, 08:36

DeliciidelaM 1

29.03.2016, 07:38

yummy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert rulouri fragede cu mac
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Compot de mure

de dantes 5

ieri la 11:02

Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus

pe 19.09 la 19:57

Spaghete cu chiftele si sos alb

de Meea 4

pe 19.09 la 18:56

Desert vafe Tiramisu

de laura_n 6

pe 19.09 la 17:55

Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Rocsi 9

pe 18.09 la 21:24

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Deliciu