Placinta cu mere si gem de gutui

de RuxyRux in Dulciuri, 23 Noi 2015 | 1602 vizualizari

 

Poate fi o placinta de post desavarsita? Eu zic ca da....este fara cusur, cu foi bune, moi, usor de preparat care se intind perfect si nu se rup, cu umplutura bogata in care am pus toata livada de mere, cu arome de toamna inconfundabila si un gust incantator...va poftesc cu mult drag la un desert minunat!

 

INGREDIENTE

Foi:
  • 750 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 150 gr. zahar pudra
  • 300 ml apa minerala calduta
  • vanilie
  • un praf de sare
  • faina pentru infainat( o canita)
  • Maia: 2 pliculete drojdie( 14 gr.)+ 4 linguri pline apa minerala calduta+ 2 linguri zahar pudra+ 1 lingura faina
Umplutura:
  • 30 de mere( si mai dulci si mai acrisoare, cum doriti
  • un borcan de dulceata de gutui( neaparat facut in casa)
  • o canita de zahar brun
  • scortisoara
Decor:
  • zahar pudra vanilat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si gem de gutui:

Mai intai am pregatit maiaua: intr-un bol, am amestecat drojdia uscata, cu 4 linguri apa minerala calduta, cu doua linguri de zahar pudra si cu o lingura de faina si am lasat-o deoparte la loc cald langa ochiul aragazului aprins( 15 minute).


Faina am cernut-o direct in vasul larg de framantat, am adaugat uleiul, zaharul, maiaua, apa calduta, praful de sare si vanilia si am framantat aluatul pana s-a omogenizat si l-am lasat la loc cald in bucatarie.


Intre timp am spalat si curatat merele, apoi le-am razuit pe razatoarea mare. 15 mere mai dulcege intr-un vas si cele mai acrisoare in alt vas.


Dupa 20 de minute am luat aluatul si l-am impartit in 3 bucati aproximativ egale.


Fiecare bucata de aluat am intins-o pe hartia de copt pe care am presarat putina faina, o sa vedeti ca se va intinde extraordinar de bine, astfel ca nu aveti nevoie de faina decat la inceput.


Intr-o tava larga si adanca, (eu am una la dimensiunea cuptorului) tapetata clasic cu ulei si faina, am asezat la baza, prima foaie si deasupra am pus merele mai dulci,am presarat deasupra zahar brun( nu mult) si scortisoara.


Am intins apoi a doua foaie, am asezat-o deasupra merelor, am intepat-o cu furculita pe toata suprafata, am pus merele mai acrisoare si deasupra dulceata de gutui si din nou am presarat scortisoara. Din nou am intins foaia si am pus-o deasupra, am intepat-o cu furculita peste tot. Foaia nu se unge.


Am copt placinta la 180 de grade timp de 45 sau 50 de minute, poate chiaro ora, sau pana se rumeneste foaia de deasupra uniform. Este important sa o coacem bine astfel incat foaia din mijloc sa nu ramana cruda.


Placinta se lasa la racit, se pudreaza( optional) si se taie in bucati dupa dorinta.

 

TIPS-URI

1

Foaia de placinta de la baza nu se inteapa.

2

Merele se pot amesteca dulci si acrisoare.

3

Daca vi se pare prea mult zahar si merele sunt dulci renuntati la el.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

RuxyRux 1

25.11.2015, 18:44

Ela scumpa mea, eu iti multumesc!

mihaelar63 1

26.11.2015, 00:22

a trecut ... dar imi vine si mie vremea sa savurez praji buna

RuxyRux 1

08.12.2015, 23:16

Multumesc Mihaela scumpa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort de biscuiti, cu crema de ciocolata

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Desert rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si nuca (de post)