Desert foietaj cu mere

de mihaelar63 in Dulciuri, 25 Apr 2019 | 218 vizualizari

 

 Se apropie 1 mai si inca mai avem mere din livada proprie . Cu aluatul pe stoc m-am gandit ca sa prepar rapid un desert pe placul nostru. Am tot vazut tot felul de modele de a taia foietajul . L-am ales pe acesta pentru ca nu este prea mult perportie . Zaharul l-am inlocuit cu cateva linguri de gem de zmeura . Merele le-am aromat cum am avut eu pofta si imaginatie . Imaginatia vine gatind am introdus si ineditul pliculetului de ceai :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • 2 foi aluat foietaj
  • 2 linguri unt
  • 100 gr stafide
  • 50 ml coniac
  • 50 ml rom brun
  • 3 linguri gem zmeura
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • 1 lingurita pudra scortisoara
  • 1 pliculet ceai aromat mangostan cu maracuja
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foietaj cu mere:


  1. Stafidele se pun la hidratat impreuna cu rom si coniac .

  2. Pentru a grabi hidratarea lor se incalzesc un minut la cuptorul cu microunde .

  3. Merele se spala si se curata de seminte , apoi se taie cubulete .

  4. Nu am curatat merele , coja este plina de vitamine .

  5. Caliti merele impreuna cu untul intr-o tigaie pana incep sa se imoaie .

  6. Se pune gemul de zmeura si se da aroma cu scortisoara si ghimbir . Amestecati .

  7. In acest moment am observat ca zeam formata la calirea merelor este usor rosiatica . Am vrut sa intensific culoarea si aroma si am folosit un pliculet de ceai cu mangostan si maracuja .

  8. Am lasat sa se raceasca putin amestecul cu mere si apoi am scos pliculetul de ceai .

  9. Aluatul pentru foietaj se tine la rece pana in momentul in care incepeti sa lucrati cu el .

  10. Se taie fiecare foaie in noua patrate si se modeleaza ca in imagini .

  11. Fiecare romb-cosulet se umple cu amestecul de mere .

  12. Dati tava la cuptor timp de 30 minute pana cand se observa ca aluatul este copt .

  13. Eu am folosit programul special al; cuptorului pentru puff-pastry.

 

TIPS-URI

1

Pliculetul de ceai folosit -stiam cat de aromat este si ce culoare da .

2

Stafidele se pun la hidratat impreuna cu rom si coniac .

3

Pentru a grabi hidratarea lor se incalzesc un minut la cuptorul cu microunde .

4

Aluatul pentru foietaj se tine la rece pana in momentul in care incepeti sa lucrati cu el .

5

La servire puteti pudra cu zahar pudra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foietaj cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

26.04.2019, 09:24

Rocsi 1

28.04.2019, 19:57

Foietajul cu mere este o super bunatate!

dantes 1

04.05.2019, 09:43

Bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere turnata