Desert foitaj cu mere

de lucy2002 in Dulciuri, 7 Noi 2019 | 1986 vizualizari

 

O reteta rapida si super delicioasa!
Multumesc frumos pentru inspiaratie ! https://www.bucataras.ro/autodiag/wall/

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foitaj 800 gr congelat
  • 700 gr mere taiate cubulete
  • 3-4 linguri de zahar
  • 50 ml apa
  • 1/2 pachet de budinca de lamaie
  • un ou batut pentru uns
  • un praf de scortisoara
  • zahar vanilat pentru pudrat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foitaj cu mere:

Foitajul se lasa la dezghetat la temperatura camerei.

Merele spalate, curatate, se taie cubulete si se pun intr-o cratita pe foc peste care adaugam zaharul si apa. Lasam pe foc pana se inmoaie merele. Adaugam praful de budinca si scortisoara, amestecam bine, tragem cratita de pe foc si lasam sa se racoreasca.

Luam foaia de foitaj si o asezam pe hartia de copt, o desfacem si taiem marginile fasii late de 1cm, lasand parte de mijloc netaiata. Asezam merele in mijlocul aluatului si trecem fasiile de aluat alternativ. Transferam placinta cu tot cu hartia de copt in tava si o ungem cu ou batut.

 Procedam asa si cu cealalta foaie.

Introducem tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pentru 35-40 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. Se scoate din cuptor, se lasa la racorit si se presara cu zahar vanilat.

Va doresc pofta buna!

 

 

 

 

TIPS-URI

1

recomand a se lucra foitajul imediat dupa decongelare altfel se inmoaie si nu mai putem lucra cu el asa cum ne dorim

2

lucrati aluatul pe hartia de copt

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foitaj cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura frageda cu mere