Desert foitaj cu mere

de lucy2002 in Dulciuri, 7 Noi 2019 | 1900 vizualizari

 

O reteta rapida si super delicioasa!
Multumesc frumos pentru inspiaratie ! https://www.bucataras.ro/autodiag/wall/

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foitaj 800 gr congelat
  • 700 gr mere taiate cubulete
  • 3-4 linguri de zahar
  • 50 ml apa
  • 1/2 pachet de budinca de lamaie
  • un ou batut pentru uns
  • un praf de scortisoara
  • zahar vanilat pentru pudrat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foitaj cu mere:

Foitajul se lasa la dezghetat la temperatura camerei.

Merele spalate, curatate, se taie cubulete si se pun intr-o cratita pe foc peste care adaugam zaharul si apa. Lasam pe foc pana se inmoaie merele. Adaugam praful de budinca si scortisoara, amestecam bine, tragem cratita de pe foc si lasam sa se racoreasca.

Luam foaia de foitaj si o asezam pe hartia de copt, o desfacem si taiem marginile fasii late de 1cm, lasand parte de mijloc netaiata. Asezam merele in mijlocul aluatului si trecem fasiile de aluat alternativ. Transferam placinta cu tot cu hartia de copt in tava si o ungem cu ou batut.

 Procedam asa si cu cealalta foaie.

Introducem tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pentru 35-40 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. Se scoate din cuptor, se lasa la racorit si se presara cu zahar vanilat.

Va doresc pofta buna!

 

 

 

 

TIPS-URI

1

recomand a se lucra foitajul imediat dupa decongelare altfel se inmoaie si nu mai putem lucra cu el asa cum ne dorim

2

lucrati aluatul pe hartia de copt

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foitaj cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune