Desert gofre (Vafe)

de deyutzky in Dulciuri, 4 Apr 2017 | 7652 vizualizari

 

De putin timp, mi-am luat aparat de facut gofre, pe care mi-l doream de mult timp si evident ca trebuia sa-l testez, nu? :)) Daca si voi sunteti innebuniti dupa gofre (cum sunt eu :))), chiar va recomand sa va luati un astfel de aparat.
Pentru reteta m-am inspirat de la Laura Adamache. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru 9 bucati:
  • 100 g unt topit
  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • 325 ml lapte
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • putin ulei pentru uns placile
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gofre (Vafe):

Intr-un bol, punem ouale cu zaharul si le amestecam cu ajutorul unui tel. Adaugam laptele si amestecam.


Amestecam faina cu praful de copt si cu sarea, apoi le adaugam treptat, putin cate putin, in compozitia de oua. Amestecam bine pana la omogenizare. La final adaugam untul topit si racit. Adaugam acum si esenta de vanilie. Aluatul va fi ca o smantana mai groasa.


Deschidem aparatul de gofre si il lasam sa se incinga, apoi ungem placile cu putin ulei.


In centrul placii, punem un polonic de aluat (fara sa-l intindem), apoi inchidem capacul si asteptam 1-2 minute maxim. Sunt gata cand se rumenesc. Cel mai bine este sa verificati dupa 1 minut, iar, daca mai este nevoie, mai lasati, pana cand e gata.


Se servesc simple alaturi de o cana cu lapte cald (cum imi plac mie:X) sau cu Nutella, gem, miere si orice va mai place.


Va doresc pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gofre (Vafe)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Ina 1

07.04.2017, 07:31

Minunate!

mamaieelena 1

07.04.2017, 07:59

imi plac f mult

miki_a 1

13.11.2017, 09:10

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Blinii dulci&ciocolatoase