Desert inghetata cu ciocolata

de RODIMUR in Dulciuri, 24 Iul 2017 | 510 vizualizari

 

Am făcut ani de zile la rând torturi de înghețată, bune, iar în ultimul timp, m-am mai inspirat și de la alte rețete, dar cu unele am cam dat greș, ceva nu se potrivea...
Precizez că e o înghețată cu ciocolată, de-adevăratelea, pentru că adeseori am auzit de dulciuri pretinse cu ciocolată, dar erau cu cacao...E bună, nu necesită amestecarea din jumătate în  jumătate de oră, nu face ace (pentru că nu e cu lapte, decât în cantitate neglijabilă, laptele fiind cel care se face... ace, pentru că are apă!)
Eu am folosit ciocolată cu lapte, pentru că asta-mi place, dar pentru că e foarte dulce, recomand o ciocolată mai puțin dulce, ca să puteți pune zahăr la frișcă (altminteri, smântâna nu se prea bate).
Țineți aproape, mai am două tipuri de înghețate (că doar e concurs, nu?) în congelator, din ce în ce mai bune...

 

INGREDIENTE

  • 3 gălbenușuri
  • 2 tablete de ciocolată de câte 100 grame
  • 6 linguri rase de zahăr tos fin
  • 2-3 linguri de lapte
  • 300 ml smântână
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata cu ciocolata:

Se taie în bucățele mici 1/2 tabletă de ciocolată.


Cele trei gălbenușuri se mixează bine cu 3 linguri rase de zahăr, apoi se pun la bain-marie (chiar dacă nu s-a topit încă tot zahărul) cu 2-3 linguri de lapte, (care ajută la topirea zahărului) și se amestecă întruna, până ce se îngroașă.


Se lasă foarte puțin la răcorit, timp în care porționați ciocolata rămasă.


Topiți ciocolata în amestecul de gălbenușuri cu ou. Veți observa că va începe să se întărească, pe măsură ce se răcește, dar amestecați în continuare pentru uniformizare, căci își va reveni când veți pune frișca.


Smântâna se mixează bine cu celelalte 3 linguri rase de zahăr, până ce rezultă o frișcă legată.


Se toarnă frișca în amestecul de ciocolată cu gălbenușuri, lingură după lingură și se uniformizează ușor înghețata. Se adaugă ciocolata tăiată bucățele mici, se încorporează bine și se toarnă înghețata într-o formă, după care se dă la congelator.


A doua zi poate fi servită, cu orice toping vă place și cu fulgi de ciocolată.


Lăsați înghețata de ciocolată câteva minute, după ce o scoateți din congelator, înainte de a o servi.

 

TIPS-URI

1

Puteți să puneți gălbenușurile la bain-marie, chiar dacă nu s-a topit tot zahărul. Grație laptelui și căldurii de la bain-marie, zahărul se va topi foarte ușor.

2

Nu lăsați să se răcească amestecul de gălbenușuri și zahăr, pentru că nu veți mai putea topi ciocolata. Spre sfârșit, compoziția se va îngroșa/întări, dar își va da drumul în momentul în care veți pune frișca.

3

Este bine să puneți într-o pungă de unică folosință, curată, forma cu înghețată, pentru a nu lua alte mirosuri din congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

RODIMUR 1

26.07.2017, 13:48

Mulțumesc frumos, Dante!

Rahela Velicu 1

26.07.2017, 18:16

RODIMUR 1

26.07.2017, 18:39

Mulțumesc frumos, Mimi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi