Desert la cupa

de katty in Prajituri, 22 Oct 2014 | 1323 vizualizari

 

Un desert rapid , usor si foarte bun .

 

INGREDIENTE

  • rulada cu gem de caise
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1 borcan gem de caise
  • inghetata de vanilie(
  • 5 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 500 ml lapte caldut
  • 1 lingurita amidon
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 250 ml frisca lichida
  • zmeura
  • fulgi de migdale
  • frunze proaspete de menta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la cupa:

Pentru inghetata se pun galbenusurile cu zaharul si sarea la bain-marie si se amesteca .Se dizolva amidonul in laptele caldut si se toarna in fir subtire peste oua ,amestecand continuu pana compozitia se ingroase.Se da jos ,se pune craticioara cu fundul in apa rece si se amesteca pana se raceste.Se pune esenta de vanilie

si frisca batuta spuma tare.Se omogenizeaza compozitia ,se toarna intr-un vas si se pune la congelator.Se amesteca din cand in cand pentru a nu se forma ace de gheata(sau se pune la masina de inghetata)


Pentru rulada ,

Separam albusurile de galbenusuri .

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare . Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase .Adaugam galbenusurile , omogenizam , apoi cernem deasupra faina . Amestecam usor cu o lingura de lemn . Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt . Dam tava la cuptorul preincalzit 10-12 minute , pana incepe sa se rumeneasca usor . Scoatem tava . Rasturnam foaia pe o alta hartie de copt si o rulam .O lasam 2-3 minute , apoi o derulam si desprindem cu grija hartia pe care a fost coapta . Ungem cu gem de caise si o rulam din nou . O lasam sa se raceasca .




Asezam pe fundul si peretii unei cupe 4-5 felii de rulada . In centru asezam 2 bile de inghetata de vanilie , punem zmeura , fulgii de migdale si menta . Servim desertul imediat .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la cupa" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

dantes 1

23.10.2014, 11:15

Delicios!

mirela0911 1

23.10.2014, 15:26

Mmmm ce bine arata!

babi5 1

24.10.2014, 18:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar cu crema de mascarpone si capsuni