Desert la cupa cu capsuni

de Constelatialeu in Dulciuri, 5 Iun 2017 | 2751 vizualizari

 

Cand iti vin poftele, pai iti vin si nu-i bine sa le ignori.....

 

INGREDIENTE

  • Crema
  • 3 oua mari
  • 150 g zahar
  • 20 g amidon alimentar
  • 650 ml lapte
  • 80 g unt cu peste 80% grasime Pilos
  • Frisca
  • 350 g smantana dulce ( este foarte groasa )
  • 60 g zahar pudra
  • 60 ml lapte rece
  • capsuni
  • pepite de ciocolata
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la cupa cu capsuni:

Mai intai, pregatim crema.

Intr-un castron de inox, punem cele 3 oua, zaharul si amidonul si cu un tel omogenizam bine, apoi diluam cu laptele si asezam castronul pe baie de aburi. Amestecam continuu pana se ingroasa, apoi asezam castronul in chiuveta ca apa rece, adaugam si untul, omogenizam si amestecam pana incepe sa se raceasca suficient cat sa putem sa asezam in cupe crema.

Pregatim cupele ( 5 mi-au iesit mie, oricum atatea cupe aveam), asezam 3 capsuni in fiecare cupa, adaugam un polonic cu crema, apoi asezam pe margine capsuni si presaram pepite de ciocolata. Adaugam si restul de crema si apoi ornam cu frisca , capsuni si pepite de ciocolata.

Frisca.

Intr-un bol, punem smantana dulce, zaharul farin si laptele si mixam cat sa obtinem o frisca ferma, atentie nu mai mult ca riscam sa se transforme in unt...

Dam la frigider cupele 1/2 ora si apoi putem sa servim, daca nu avem rabdare, servim imediat...

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la cupa cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Kipferl cu vanilie