Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni

de T I M E A in Dulciuri, 23 Noi 2014 | 8772 vizualizari

 

Ce ziceti de un desert gustos la pahar cu o combinatie delicioasa de ciocolata fructe si frisca?

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 4 linguri Green sugar sau zahar normal
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 14 piscoturi
  • 200 ml cafea expresso ( lungita) cu 1 lingurita zahar Green sugar
  • 250 gr capsune (congelati am folosit eu)
  • 5 linguri apa
  • 1 lingura si jumatate Green sugar
  • 3 lingurite amidon+1 lingura apa
  • 250 ml frisca lichida indulcita Meggle
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni:

Amestecam frisca lichida cu zaharul Green sugar si punem pe foc intr-un vas cu fundul mai gros si lasam sa fiarba 2-3 minute.

Luam de pe foc, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam cu un tel pana se topeste ciocolata.

Pregatim cafeaua si o indulcim cu o lingurita de zahar.

Fructele decongelate impreuna cu cele 5 linguri de apa le facem pasta cu un blender.

Punem fructele intr-un vas, amestecam cu zaharul si lasam sa fiarba 2-3 minute.

Adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece. Amestecam pana se ingroasa si luam de pe foc.

Urmeaza pregatirea cupelor ( eu am facut 8 cupe).

Primul strat consta in piscoturi insiropate in cafea. Urmeaza apoi cate doua linguri din crema de ciocolata (crema ramasa, aprox 3 linguri o sa fie amestecata cu frisca la final).

Dam cupele la frigider cateva minute apoi urmeaza un strat de jeleu de capsuni. 

Mixam frisca indulcita in care adaugam apoi crema de ciocolata ramasa.

Cu un pos cu varf mare in forma de stea spritam peste jeleul de fructe crema de frisca.

Dam cupele la frigider minim o ora inainte de a le consuma.

TIPS-URI

1

Green sugar se poate inlocui cu zahar normal

2

Jeleul de fructe il puteti face din orice alte fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert racoritor cu lamaie si ciocolata alba