Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Untul se topeste la foc mic. Apoi se amesteca cu biscuitii maruntiti (dar nu pudra), se pun cate 2-3 lg pline in fiecare pahar (depinde cat sunt de mari). Opriti cam 1 lg-2 lg pentru ornat.
Crema: se caramelizeaza zaharul, iar cand s-a topit complet si are culoarea potrivita, luati de pe foc, adaugati putin cate putin, laptele cu amidonul si amestecati. Puneti din nou pe aragaz, adaugati putina sare si fierbeti 10-15 minute (la inceput la foc mic, pana se dizolva caramelul, iar apoi la foc mai mare, amestecand in tot acest timp).
Se pune crema in fiecare pahar (puteti pune cate o lingura in fiecare, apoi adaugati restul in mod egal, pentru a avea aceeasi cantitate de crema). Se poate decora cu restul de biscuiti (cu unt topit) si jumatate din batonul de ciocolata maruntit.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult