Desert la pahar cu crema caramel

de cristina1985 in Dulciuri, 1 Oct 2019 | 1389 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200-220 g biscuiti cu cacao (maruntiti, asa i-am cumparat)
  • 100 g unt
  • Crema caramel:
  • 300 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 1 varf cutit sare
  • 50 g unt
  • Ornat:
  • 1/2 baton ciocolata cu caramel si arahide
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar cu crema caramel:

Untul se topeste la foc mic. Apoi se amesteca cu biscuitii maruntiti (dar nu pudra), se pun cate 2-3 lg pline in fiecare pahar (depinde cat sunt de mari). Opriti cam 1 lg-2 lg pentru ornat.

Crema: se caramelizeaza zaharul, iar cand s-a topit complet si are culoarea potrivita, luati de pe foc, adaugati putin cate putin, laptele cu amidonul si amestecati. Puneti din nou pe aragaz, adaugati putina sare si fierbeti 10-15 minute (la inceput la foc mic, pana se dizolva caramelul, iar apoi la foc mai mare, amestecand in tot acest timp).

Se pune crema in fiecare pahar (puteti pune cate o lingura in fiecare, apoi adaugati restul in mod egal, pentru a avea aceeasi cantitate de crema). Se poate decora cu restul de biscuiti (cu unt topit) si jumatate din batonul de ciocolata maruntit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Sfintilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Desert papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu ciocolata