Desert mini Pavlova, cu crema de ciocolata si fructe de padure

de Panacris in Dulciuri, 5 Sep 2017 | 3045 vizualizari

 

De mult timp am avut-o in plan ;) În sfârși i-a venit rândul, așa mai timid, dar a avut un suces enorm, din acest motiv, n-am mai multe poze :D Clar se cere repetată ;) Nu-i așa de grea rețeta, a doua oară când o voi/veți prepara va fi floare la ureche. ;) Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blaturi: Albusuri de ou 8 bucăți, Zahăr pudră 8 linguri, Oțet ½ linguriță, Sare iodată ½ linguriță. Pentru cremă: Friscă lichidă 500 ml, Ciocolată neagră 66% 400 g, Unt 50 g. Decor : Fructe de pădure cca. 300 g, Cremă de ciocolată.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini Pavlova, cu crema de ciocolata si fructe de padure:

Albușurile reci se bat energic cu un praf de sare, cca. 10 minute, cu ajutorul din casă, mixerul din dotare sau manual, apoi se adaugă zahărul, oțetul, și se mai amestecă energic cca. 10 minute până se obține o spumă fină și lucioasă.

Într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, pe care în prealabil, au fost desenate câteva cercuri pentru orientare, se toarnă bezeaua, cât să se obțină cca. 12 cercuri, foi de MiniPavlova.

Tava cu crema de bezea se introduce în cuptorul preîncălzit, ptr. cca. 150 min la 90 degrade cu ușa semideschisă. E bine ca aceste foi să le pregătiți cu o zi înainte de ansamblare și servire a minitorturilor.

Pentru cremă:

Într-un vas cu fundul dublu, sau acela în care fierbeți laptele, se pune smântâna și ciocolata ruptă bucățele, se fierbe la foc mic, amestecându-se ușor, iar spre final se adaugă untul la temperatura camerei, amestecându-se energic până ce se încorporează toate ingredientele și se obține o cremă fină, ce se pune la răcit, cca. 30 min.

Pentru montarea MiniPavlelor:

Pe un platou se așează primele miniblaturi de bezele, se apasă un pic în mijlocul lor, ca să rămână crema acolo, să nu curgă pe margini, se adaugă câte două/trei linguri de cremă pe fiecare blat, apoi se acoperă cu un nou rând de miniblaturi, se presează ușor, se adaugă din nou două/trei linguri de cremă, se ornează cu fructe de pădure, preferabil, proaspete, cremă de ciocolată și se servesc imediat.

 

 

Spor si poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini Pavlova, cu crema de ciocolata si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

miki_a 1

07.09.2017, 11:19

Super faine!

Rocsi 1

08.09.2017, 20:32

Este un desert iubit de multa lume si chiar nu se face asa greu. Tot ce conteaza, este sa iese bine bezeaua

elucubratiiculinare 1

12.09.2017, 08:24

delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert Mini Pavlova