Desert negresa cu gem de gutui si branza

de oanapl in Prajituri, 2 Noi 2021 | 4612 vizualizari

 

Ce spuneți de o rețetă rapidă și delicioasă? Această prăjitură e foarte pufoasă și se topește în gură. O puteți pregăti cu orice fruct de sezon sau gem, oricând aveți poftă de ceva dulce.

 

INGREDIENTE

  • -pentru blat (30x17 cm):
  • 130g ciocolată neagră
  • 80g cafea fierbinte
  • 150g iaurt grecesc
  • 130g ulei
  • 3 ouă mari
  • 200g făină
  • 200g zahăr
  • 60g cacao extra black
  • 5g praf de copt
  • 2g sare
  • -pentru crema:
  • 200g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 50g zahăr
  • 2 linguri făină
  • Esență de vanilie
  • 100g gem de gutui
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu gem de gutui si branza:

Pentru blat:

Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se răcorească.

Pui într-un castron ouăle, uleiul și iaurtul și amesteci cu un tel, apoi  adaugi crema de ciocolată și omogenizezi. Ideal este ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.

Într-un alt vas pui făina, cacaoa, zahărul măcinat, sarea și praful de copt și omogenizezi amestecul, apoi îl cerni peste compoziția lichidă și omogenizezi cu telul. Nu se amestecă decât până când amestecul este omogen.

Tapetezi cu hârtie de copt tava (30x17 cm), apoi torni compoziția, păstrând 5 linguri din compoziție.

Pentru cremă, mixezi brânza cu oul, zahărul și esența de vanilie. Adaugi făina și omogenizezi.

Pui crema de brânză cu lingura din loc în loc peste aluat, apoi adaugi gemul de gutui din loc în loc. Adaugi restul de aluat deasupra și marmorezi compoziția cu ajutorul unei furculițe.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 150 de grade C, pentru 50-55 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Transferi prăjitura pe un grătar sau un fund de lemn. După ce s-a răcit o servești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu gem de gutui si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

oanapl 1

05.11.2021, 22:56

Vă mulțumesc pentru aprecieri!

oanapl 1

05.11.2021, 22:56

Cu drag te servesc Rocsi! Chiar e delicioasă. Tare mult îmi place blatul ăsta: e pufos și se topește în gură!

Anett 1

28.11.2021, 22:27

Super reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
MUFFINS CU COACAZE