Desert negresa cu halva, de post

de mirela0911 in Prajituri, 12 Dec 2021 | 3849 vizualizari

 

Cred ca toata lumea a facut cel putin o data aceasta prajitura, negresa, de post. Ce e minunat la aceasta negresa este faptul ca poti sa pui ce arome vrei, sa o imbunatatesti in fel si chip dupa gustul tau. De data aceasta am adaugat in plus halva rasa care i-a dat un gust deosebit.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani apa minerala
  • 1 cana zahar
  • 1/2 lgt sare
  • 5 lg ulei
  • 3 cani faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 5 lg pudra de roscove
  • 3 lg dulceata cirese negre
  • o mana de nuca taiata grosier
  • 1 lgt esenta de rom
  • 100 g halva razuita
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu halva, de post:

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul si sarea pana ce acestea se dizolva. Se toarna uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove, cernute. Se omogenizeaza bine compozitia, se adauga esenta de rom, dulceata de cirese negre (pe cat posibil doar fructele) si nuca taiata. 

Se amesteca bine totul si se toarna apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu dimensiunea de 22x33 cm. Deasupra se rade halvaua apoi cu o furculita se fac cerculete pe toata suprafata compozitiei.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute.

Se poate servi simpla sau pudrata cu zahar pudra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pudra de roscove se poate inlocui cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu halva, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

12.12.2021, 22:46

delicioasa!

dantes 1

13.12.2021, 11:42

Bune!

Rocsi 1

13.12.2021, 22:18

Negresa de post as manca oricand, asa mult imi place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu morcovi si mere