Desert negresa cu nuci si cirese

de Oana in Prajituri, 17 Mai 2018 | 3439 vizualizari

 

Nici nu pot sa va descriu cat de buna este aceasta negresa! Delicioasa! Nici nu te poti opri dupa un cubulet!

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 150 g zahar brun
  • 3 oua
  • 5 linguri cacao
  • 150 g nuca macinata
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 300 g cirese fara samburi
  • Glazura:
  • 80 g ciocolata neagra
  • 100 ml smantana lichida pentru frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu nuci si cirese:

Mixati untul moale cu zaharul pana amestecul devine cremos, apoi adaugati pe rand galbenusurile.

Adaugati nuca, esenta de rom si praful de cacao si incorporati usor, apoi mutati compozitia intr-un bol incapator.

Bateti separat albusurile spuma, adaugati un praf de sare si puneti-le peste compozitia din bol, amestecand usor, cu o spatula, de jos in sus.

Amestecati faina cu praful de copt si puneti putin cate putin peste compozitia de negresa, amestecand lejer cu spatula.

Tapetati o tava dreptunghiulara cu ulei si faina, turnati compozitia de negresa si presarati deasupra ciresele.

Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 40 de minute si faceti testul cu scobitoarea.

Scoateti negresa si lasati-o la racit, apoi taiati-o cuburi.

Pregatiti glazura, turnand smanatana fierbinte peste ciocolata rupta si omogenizati bine

glazurati cuburile de negresa si serviti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu nuci si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

diaconta 1

20.05.2018, 22:02

Asta e crima si pedeapsa

dantes 1

21.05.2018, 07:06

Delicioasa!

AnaSandu 1

08.07.2018, 16:49

se poate si fara visine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

RETETA RECOMANDATA
Crizanteme cu migdale