Desert negresa cu nuci si cirese

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 10 Iun 2018 | 856 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Oana, numai ca am avut cirese mai multe si le-am inghesuit pe toate in aceasta prajitura :D
M-am temut ca nu o sa mai cresca si ca n-o sa mai iasa nimic, dar, dimpotriva, a crescut frumos si a iesit foarte buna.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 120 g cacao
  • 130 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 100 g nuca
  • esenta de rom
  • 600 g cirese fara samburi
  • Dimensiune tava: 25/25 cm
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu nuci si cirese:

Se separa albusurile de galbenusuri.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se dau deoparte.


Se mixeaza zaharul cu untul. Se incorporeaza, unul cate unul, galbenusurile. Se adauga cacaua si se omogenizeaza. Se pun albusurile batute spuma si se incorporeaza usor in aluat cu o spatula de silicon. Se procedeaza la fel, pe rand, cu faina, praful de copt, nucile si 2/3 din ciresele fara samburi.


Se asaza compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Se presara restul cireselor peste compozitie si se introduce tava la cuptor pana cand negresa este frumos rumenita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu nuci si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

11.06.2018, 18:31

Ce mult imi place cum se vede taiata! Delicioasa!

Adi 1

11.06.2018, 22:34

Buna!

MotanLaOale 1

11.06.2018, 22:43

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cabana cu bastonase