Desert negresa cu urda si zmeura

de oanapl in Prajituri, 4 Iun 2021 | 2369 vizualizari

 

Aveam niște urdă și m-am gândit că cel mai bun desert pe care l-aș putea pregăti ar fi o negresă. Mi-a făcut cu ochiul o rețetă de pe blogul Adinei (cartederetete.ro) căreia îi mulțumesc pentru idee și o pup. Ea o pregătise cu căpșuni, dar eu aveam zmeură la congelator. Am lăsat-o să se dezghețe și am folosit-o. 

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt
  • 50 g cacao extra black
  • 100 g zahăr măcinat
  • 2 ouă mari
  • esență de rom
  • 65 g făină
  • sare
  • Pentru umplutură:
  • 250 g urdă
  • o lingură griș
  • 1 ou
  • 50 g zahăr
  • 100g zmeură
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu urda si zmeura:

Mixezi într-un bol untul moale cu zahărul măcinat și sarea, apoi adaugă ouăle pe rând și mixezi după fiecare. Adaugi esența de rom și cacaua cernută și amesteci ușor cu o spatulă )lingură de lemn), apoi adaugi făină și omogenizezi ușor.
Prepari umplutura mixând urda, oul, zahărul măcinat, iar la final adaugi grișul.
Pui hârtie de copt în tavă, adaugi 2/3 din compoziție, pui amestecul cu urdă, presari zmeura și peste pui restul de aluat și îl marmorezi cu o furculiță.
Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute.
Scoți prăjitura, o lași să se răcească și o servești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu urda si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat