Desert negresa cu urda si zmeura

de oanapl in Prajituri, 4 Iun 2021 | 2314 vizualizari

 

Aveam niște urdă și m-am gândit că cel mai bun desert pe care l-aș putea pregăti ar fi o negresă. Mi-a făcut cu ochiul o rețetă de pe blogul Adinei (cartederetete.ro) căreia îi mulțumesc pentru idee și o pup. Ea o pregătise cu căpșuni, dar eu aveam zmeură la congelator. Am lăsat-o să se dezghețe și am folosit-o. 

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt
  • 50 g cacao extra black
  • 100 g zahăr măcinat
  • 2 ouă mari
  • esență de rom
  • 65 g făină
  • sare
  • Pentru umplutură:
  • 250 g urdă
  • o lingură griș
  • 1 ou
  • 50 g zahăr
  • 100g zmeură
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu urda si zmeura:

Mixezi într-un bol untul moale cu zahărul măcinat și sarea, apoi adaugă ouăle pe rând și mixezi după fiecare. Adaugi esența de rom și cacaua cernută și amesteci ușor cu o spatulă )lingură de lemn), apoi adaugi făină și omogenizezi ușor.
Prepari umplutura mixând urda, oul, zahărul măcinat, iar la final adaugi grișul.
Pui hârtie de copt în tavă, adaugi 2/3 din compoziție, pui amestecul cu urdă, presari zmeura și peste pui restul de aluat și îl marmorezi cu o furculiță.
Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute.
Scoți prăjitura, o lași să se răcească și o servești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu urda si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere in straturi