Desert pachetele cu bezea si nuca

de diaconta in Prajituri, 16 Dec 2018 | 5268 vizualizari

 

Chiar nu ştiam cum să le spun acestor prăjiturele delicate,care nu sunt nici fursecuri,nici biscuiţi.
Pot doar să vă spun că merită să le încercaţi.Se pregătesc uşor,cu ingrediente puţine.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 200 g unt 82% grasime
  • 200 g smântâna grasa(20% am avut eu)
  • 4 galbenuşuri
  • 60 g zahar
  • Sare

Pentru umplutura:

  • 4 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 100 g nuca macinata

Mai avem nevoie de zahar pentru pudrat

Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pachetele cu bezea si nuca:

Pentru aluat am pus într-un bol faina amestecata cu sarea, am razuit untul rece pe razatoarea cu ochiuri mari, am adaugat si restul ingredientelor.

Am omogenizat totul. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios si nu prea tare.

Daca e nevoie, mai adaugati faina sau smântâna.

Am acoperit cu o folie alimentara si l-am lasat la frigider pentru o ora.

Am pregatit umplutura,am mixat albusurile cu un praf de sare.

Când spuma a devenit ferma am adaugat treptat zaharul, mixând foarte bine.

La final am adaugat nuca prajita si macinata.

Am scos  aluatul de la frigider si am  facut bilute pe care apoi le-am întins sub forma de discuri, cât de subtire am putut.

Daca vi se pare greoi sa procedati asa, puteti sa întindeti o foaie foarte subtire si sa le decupati cu ajutorul unui pahar sau a unei forme rotunde.

Astfel vor fi uniforme si mai aspectuoase.

Pentru mine au fost ok si asa.

Pe fiecare disc am pus o lingurita de umplutura, am pliat în doua si iar în doua obtinând astfel sferturi de disc.

Le-am pus în tava tapetata cu hârtie de copt si le-am copt la 180 de grade C, 20 de minute.

S-ar putea sa fie suficiente si 15 minute; când s-au colorat pe “talpa”, eu am vrut însa sa fie si bezeaua putin mai crocanta.

Le-am lasat sa se racoreasca putin, apoi le-am pudrat cu zahar.

Asta a fost tot.

Cred ca au iesit vreo 30 de bucati. Acum depinde si cat de mari le faceti.

S-aveţi poftă!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pachetele cu bezea si nuca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pétits chinois in tava rotunda