Desert piscot glazurat cu nuca

de trifadalia in Dulciuri, 29 Aug 2018 | 1846 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana si jumatate de faina
  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 6 oua
  • 6 linguri de ulei
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1 esenta de rom sau de cafea
  • visine fara samburi din borcan
  • pentru glazura :
  • 120 gr de ciocolata neagra
  • 8 linguri de smantana pentru frisca
  • 1 cana de zahar pudra
  • 1 esenta de cafea
  • un varf de cutit de unt
  • 1 lingura de nuca macinata
  • 1 lingura de nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert piscot glazurat cu nuca:

Se separa ouale, albusul de galbenus. Se bat albusurile spuma pana cand se poate intoarce castronul deasupra capului, iar albusul sta tare.

Se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare. Se adauga pe rand cate un galbenus de ou si se bate cu mixerul mai departe. Se adauga uleiul cele 6 linguri, se incorporeaza apoi ingredientele uscate ( faina si praful de copt amestecate in prealabil) peste cele lichide, amestecand cu o lingura de lemn usor sa se incorporeze. Se adauga si visinele scurse bine.

Se ia o tava se unge cu ulei, se pune hartie de copt si se toarna compozitia in forma pentru a se coace timp de 45 de minute.

Inainte cu 5 minute de a scoate checul din cuptor, ne apucam de preparatul glazurii. Se pune ciocolata si untul intr-un bol pe baie de aburi pana cand se topeste, apoi se adauga smantana pentru frisca, zaharul si esenta de cafea, amestecandu-se repede. Se toarna peste checul fierbinte, lasandu-se sa se intinda in voie peste tot

Presaram nuca macinata impreuna cu cea de cocos si se lasa la racit.

TIPS-URI

1

daca se folosesc oua de casa el va fi mai galben

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert piscot glazurat cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cupcakes cu crema de lamaie si ganache de ciocolata in trei culori