Desert placinta cu branza si agrise

de Ksenya in Prajituri, 21 Sep 2017 | 2708 vizualizari

 

Aceasta placinta o duc mereu cand merg in vizita la cineva.
E usor de preparat,rapida ,la fel si rapid se si duce.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 200 grame faina
  • 1 lingura cu varf zahar
  • un varf cutit sare
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • Umplutura
  • 450 g branza vaci
  • 3 oua
  • 50 g unt moale
  • 1 pachet pudding de vanilie
  • 2 linguri smantana grasa
  • 150 g zahar
  • Sos agrise
  • un pahar ras de agrise
  • 5 linguri suc de agrise sau apa
  • 3-5 linguri zahar
  • 1 lingura amidon de porumb
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu branza si agrise:

 

 

Pregatim aluatul din toate ingredientele pentru blat, formam o coca elastica, o dam la frigider, pentru 30 minute.

 Amestecam branza cu ouale, adaugam smantana, zaharul si untul, iar la sfarsit, incorporam pachetul de pudding, dam deoparte.

 Pornim cuptorul la 160 grade C.

 Scoatem aluatul din frigider. Intindem cu sucitorul aluatul.

Tapetam cu hartie de copt, o  tava rotunda cu diametrul de 26 cm. Asezam aluatul in tava in asa fel,i ncat sa aiba bordurile ridicate.

Intepam cu furculita din loc in loc. Turnam umplutura si dam la cuptor pentru 35 minute. Cand a expirat timpul, testam aluatul cu scobitoarea.

Pregatim agrisele.

Intr-o oala, punem agrisele, adaugam 2 linguri de suc sau apa, zaharul, micsoram flacara si lasam 5 min.

Separat, intr-o cana, desfacem amidonul cu cele 3 linguri de suc sau apa si adaugam peste agrise. Lasam 7 minute, apoi oprim focul. Scoatem placinta din cuptor, turnam sosul si-l intindem pe toata suprafata. Il lasam sa se racoreasca, apoi il dam la rece pana a 2-a zi.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Puteti sa faceti si cu agrise verzi

2

Daca sosul este acru, adaugati inca o lingura de zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza si agrise" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nes