Desert placinta cu branza si stafide

de Rocsi in Prajituri, 30 Iun 2017 | 936 vizualizari

 

De cate ori pregatesc ceva dulce cu branza, mereu dispare repede! Ai mei sunt mari iubitori de deserturi cu branza si fac in asa fel incat, o data la ceva timp, sa pregatesc o prajitura, o placinta, ceva bun cu branza dulce. Placinta asta am vazut-o la moldoveanca mea Gaby, mi-a facut cu ochiul si am pregatit-o! Sa faceti si voi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 500 gr faina
  • un praf de sare
  • 2 lingurite vanilie
  • coaja rasa de lamaie

Pentru umplutura:

  • 1 kg branza de vaci
  • 70 gr unt
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 150-200 gr zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite vanilie
  • 50 gr stafide (sau mai multe chiar)
  • pesmet
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu branza si stafide:

Aluatul:

Intr-un ibric, punem laptele, uleiul, zaharul si le transferam pe foc.

Amestecam sa se topesca zaharul si cand incepe sa fiarba, luam ibricul de pe aragaz.

Lasam sa se raceasca bine amestecul.

Cand s-a racit, il rasturnam intr-un bol, adaugam oul, sarea, vanilia, coaja rasa de lamaie si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie.

Amestecam bine totul, incepem si incorporam faina treptat.

Cat se poate, amestecam cu o lingura, cand devine prea tare, framantam cu mana.

Trebuie sa obtinem un aluat omogen si nelipicios.


Impartim aluatul in doua bucati egale.

Umplutura:

Untul il topim si il lasam sa se raceasca.

Branza o mixam cu ouale si zaharul.

Adaugam untul topit si rece, apoi faina, coaja rasa de lamaie si vanilia.

La final, incorporam stafidele.


Luam prima bucata de aluat, intindem o foaie dupa dimensiunile tavii ce o folosim.

Tapetam cu unt si hartie de copt o tava de 23/28cm, asezam prima foaie, o intepam cu furculita si presaram pesmet.

Turnam umplutura, o nivelam, presaram iar putin pesmet.

Luam si cealalta bucata de aluat, intindem o foaie si o asezam deasupra. O intepam cu furculita din loc in loc.

Introducem placinta in cuptorul incins, la 170-180 de grade C, pentru 40-50 de minute, pana se rumeneste deasupra si este coapta.


Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

O pudram cu zahar, o portionam si servim.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Rocsi 1

02.07.2017, 20:35

Rahela

kytz 1

03.07.2017, 20:23

Îmi place și mie!

Rocsi 1

03.07.2017, 20:45

Ma bucur Kytz

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

Salata Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 11:15

Ciuperci cu bacon si oua, la cuptor

de Rocsi 9

pe 21.06 la 21:28

Desert bomboane Raffaello, cu arahide

de RODIMUR 5

pe 21.06 la 21:03

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza