Desert placinta cu iaurt

de ianculubita in Dulciuri, 30 Mai 2011 | 231063 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 galetusa cu iaurt (1kg)
  • 10 oua
  • 3-4 linguri cu gris
  • 1 pachet de unt
  • coaja rasa de la 2 lamai 
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 100 g stafide
  • 2-3 linguri cu zahar
  • un praf de sare
  • 1 pachet de foi de placinta
  • 4 linguri cu smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu iaurt:

Amesteca intr-un vas iaurtul cu zaharul, esentele, coaja de lamaie, grisul si 8 oua batute. Unge o tava dreptunghiulara cu o pensula cu unt topit, apoi pune 4 foi de placinta in asa fel incat sa stea pe marginile tavii, unge-le cu unt, apoi pune 2-3 polonice de iaurt si deasupra stafide. Pune urmatoarele 4 foi unse cu unt pe mijlocul tavii, deasupra iar iaurt si tot asa pana se termina foile si compozitia.


Inainte de a pune ultima foaie deasupra aduna marginile spre interior, apoi pun foaia de placinta si unge-o cu unt topit. Este bine ca deasupra sa fie 2, chiar 3 foi.


Inteapa suprafata cu un cutit, apoi amesteca cele 2 oua ramase cu smantana si pune compozitia deasupra, peste placinta. Pune tava la cuptor, la foc mic pentru o ora, o ora si jumatate, iar dupa ce s-a copt presara deasupra zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

COMENTARII (27)

Retete cu Margareta Cismasiu 1

04.06.2015, 23:16

Si gustoasa si aspectuoasa!

dilaila 1

17.07.2015, 21:50

un pachet de unt pt. uns tava??? reteta este scrisa la repezeala, nici eu nu inteleg cum se pun foile. si am citit comentarile inainte sa scriu si vad ca nu sint singura care nu intelege. ai mai fost intrebata, dar de raspuns raspunzi tot la repezeala... macar daca ai fi pus poze :-(

diaconta 1

17.07.2015, 22:00

Dilaila,daca se folosesc foi de placinta,acestea trebuie unse cu ulei ori cu unt topit(in cazul acestei retete) altfel foile se vor usca si vor fi precum hartia.
Astfel se pun doua foi,se ung cu unt,apoi se pun alte 2-3 foi si iar se ung cu unt.
Primele foi se pun in tava astfel incat sa "imbrace si peretii tavii(adica se ridica putin pe marginea tavii ca sa nu iasa umplutura),se pune o parte de umplutura,apoi alte foi unse cu unt,iar umplutura si deasupra ultimele foi,nu inainte de a aduce foile lasate pe marginea tavii peste umplutura.
Eu zic ca e destul de logic ceea ce a scris doamna Lubita in reteta.
Sper ca am explicat pe inteles,chiar nu e ceva complicat.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!