Desert placinta cu mere

de Ina in Dulciuri, 13 Sep 2016 | 11449 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina ( aproximativ )
  • un praf de sare
  • o cana cu apa rece
  • 2­-3 linguri ulei
  • 1 lingurita de otet

Umplutura:

  • mere rase
  • zahar
  • scortisoara macinata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:

Punem faina intr-un vas incapator, formand in centru o gropita in care presaram un praf de sare. Adaugam otetul si 2-3 linguri cu ulei.


Incepem sa adaugam apa rece, putin cate putin, incepand si framantatul.


Obtinem o coca potrivit de tare dar pufoasa, pe care o impartim in 4­-6 bucati pe care le intindem cu sucitorul/facaletul pe masa infainata, pana obtinem foi foarte subtiri.


Pentru umplutura am folosit mere deja pregatite pentru iarna (rase si calite cu zahar si scortisoara, apoi puse la borcan si sterilizate), dar puteti folosi mere proaspat rase presarate cu putin pesmet, zahar si scortisoara.


Stropim cu ulei foile de aluat si asezam un strat de mere rase pe jumatate din foaie, apoi rulam. Sulurile obtinute le asezam in tava unsa cu ulei.


Taiem cu cutitul sulurile din tava, formand astfel feliile de placinta si ungem bucatile cu ulei, folosindu-ne de o pensula.


Dam tava la cuptor 45-­50 minute, apoi scoatem placinta si o pudram cu zahar.


Se poate servi si nepudrata daca merele sunt suficient de dulci.

 

TIPS-URI

1

Din cantitatile date mi-au iesit doua tavi cu placinta.

2

Aluatul va fi mai fraged folosind apa rece si nu incalzita.

3

Cantitatea de faina poate varia in functie de cantitatea de apa si calitatea fainii folosite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Doralinda 1

03.10.2016, 00:33

Ina!!!!! ce tare ai fost!!!!
Uite ca am facut, dar cum la mine cuptorul nu e ca al tau traditional, mi-a iesit putin cam tare dar gustul e foarte bun!!! am pus si eu din "ochi" zahar si mere ca nu ai scris cat!!! Oricum, o sa mai incerc odata cu "foc mediu"

Sabina M 1

11.05.2017, 11:27

Si eu am facut reteta si a fost foarte laudata!
Mie mi-a placut ca ai nevoie de atat de putine ingrediente!

Ina 1

11.05.2017, 19:19

Ma bucur ca ti-a iesit, Sabina!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce si stafide, in foi "de casa"