Desert placinta cu mere

de Ina in Dulciuri, 13 Sep 2016 | 14948 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina ( aproximativ )
  • un praf de sare
  • o cana cu apa rece
  • 2­-3 linguri ulei
  • 1 lingurita de otet

Umplutura:

  • mere rase
  • zahar
  • scortisoara macinata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:

Punem faina intr-un vas incapator, formand in centru o gropita in care presaram un praf de sare. Adaugam otetul si 2-3 linguri cu ulei.


Incepem sa adaugam apa rece, putin cate putin, incepand si framantatul.


Obtinem o coca potrivit de tare dar pufoasa, pe care o impartim in 4­-6 bucati pe care le intindem cu sucitorul/facaletul pe masa infainata, pana obtinem foi foarte subtiri.


Pentru umplutura am folosit mere deja pregatite pentru iarna (rase si calite cu zahar si scortisoara, apoi puse la borcan si sterilizate), dar puteti folosi mere proaspat rase presarate cu putin pesmet, zahar si scortisoara.


Stropim cu ulei foile de aluat si asezam un strat de mere rase pe jumatate din foaie, apoi rulam. Sulurile obtinute le asezam in tava unsa cu ulei.


Taiem cu cutitul sulurile din tava, formand astfel feliile de placinta si ungem bucatile cu ulei, folosindu-ne de o pensula.


Dam tava la cuptor 45-­50 minute, apoi scoatem placinta si o pudram cu zahar.


Se poate servi si nepudrata daca merele sunt suficient de dulci.

 

TIPS-URI

1

Din cantitatile date mi-au iesit doua tavi cu placinta.

2

Aluatul va fi mai fraged folosind apa rece si nu incalzita.

3

Cantitatea de faina poate varia in functie de cantitatea de apa si calitatea fainii folosite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Sabina M 1

11.05.2017, 11:27

Si eu am facut reteta si a fost foarte laudata!
Mie mi-a placut ca ai nevoie de atat de putine ingrediente!

Ina 1

11.05.2017, 19:19

Ma bucur ca ti-a iesit, Sabina!

kytz 1

14.10.2017, 12:19

Îmi place ideea de aluat făra drojdie, praf de copt, bicarbonat...am să încerc și eu rețeta (evident, cu apă foarte rece)! Sper să-mi reușească la fel de bine! Mulțumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11700 puncte

Lau

Lau 9

9710 puncte

MotanLaOale

8780 puncte

mihaelar63

7900 puncte

mirela0911

6920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de fructe de padure

de Rocsi 9

ieri la 20:09

 Orez cu muschiulet si mazare

ieri la 18:20

Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea

de katty 5

ieri la 08:34

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere