Desert placinta cu mere Sarlatanca

de Ksenya in Prajituri, 6 Ian 2020 | 5947 vizualizari

 

O placinta cu mere usor de facut . Foarte vestita in tarile CSI.
Denumirea ei  nu va pot spune cu exactitate de unde provine ,dar va pot spune ca acest desert cucereste si pe cei mai pretentiosi si mofturosi .

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 2 pahare faina (250 gr paharul)
  • 150 gr unt topit
  • 1 pahar zahar (250 gr paharul)
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 4-5 mere acre gen Simirenko
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • zahar pudra pentru ornat
  • un varf cutit nucsoara
  • un varf cutit sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere Sarlatanca:

Merele le curatam de coaja si de cotor, le taiem in felii subtiri.

Adaugam scortisoara si nucsoara si o lingura de faina, amestecam totul.

Separat, cu mixerul, batem ouale cu zaharul si sarea, pana se deschide la culoare, adaugam coaja de lamaie si untul topit. Adaugam faina cernuta si continuam la viteza mica sa incorporam faina. Va rezulta o compozitie ca o smantana groasa.

Tapetam o tava rotunda cu pereti detasabili cu hartie de copt.

Adaugam un polonic din aluat, adaugam o parte din mere, apoi iarasi aluat, apoi iarasi mere, ultimul strat va fi cel de aluat.

Dam tava la cuptor, preincalzit in prealabil la 180 grade C, pentru 45 minute -o ora, depinde de cuptor.

Scoatem tava din cuptor si placinta din tava.

Lasam sa se raceasca putin.

Pudram cu zahar pudra.

Placinta e gata !

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Placinta este mai buna a 2a zi.

2

Cautati merele sa fie acre, gen cele dietetice, soiuri romanesti, Patul, Romus 5 sau Granny Smith

3

Scortisoara puteti adauga mai mult sau mai putin dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere Sarlatanca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de crema de unt si ciocolata

pe 28.05 la 15:55

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 25.05 la 12:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2901 puncte

 Merisor

1100 puncte

Ksenya

1056 puncte

mirela0911

1000 puncte

trifadalia

812 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Rumba