Desert placinta cu pere si mere

de Rahela Velicu in Prajituri, 25 Oct 2017 | 4037 vizualizari

 

O placinta atat de aromata si de buna! 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
    • 1 ou
    • 25 g unt
    • 2 linguri zahar
    • 50 ml lapte
    • 200 g faina
    • 25 g drojdie
    Ingrediente umplutra:
    • 2 pere
    • 2 mere
    • 2-3 linguri de zahar
    • 1 lingurita de scortisoara
    • + 1 galbenus si 1 lingura de lapte pentru uns placinta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu pere si mere:

Topim untul impreuna cu zaharul pentru aluat, apoi il lasam sa se racoreasca putin. Batem oul cu drojdia si-l adaugam peste untul caldut. Adaugam si laptele, iar la final faina. Framantam si lasam 30 de min. la dospit.

Curatam merele si perele de coaja si le dam pe razatoarea cu zimti mari. Puteti folosi doar mere sau doar pere, eu asa am avut si le-am combinat.

Caramelizam fructele rase impreuna cu zahar dupa gust. Lasam pe foc aprox. 15-20 de min. adaugam si scortisoara la final.

Aluatul dospit il impartim in 2, o parte mai mare si una mai mica pentru grilajul de deasupra.

 Intindem partea mai mare de aluat si il punem in tava unsa cu ulei. Lasam si margini de 1-2 cm pentru a plia peste placinta.

Intindem si cealalta parte de aluat si taiem fasii subtiri cu care formam grilajul. Pliem marginile laterale peste placinta. Putem sa facem si frunze, flori sau fiecare dupa imaginatie.

Ungem cu galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 30-35 de min. Eu am presarat zahar deasupra imediat ce am scos-o din cuptor.

 Acoperim placinta si o lasam sa se raceasca.


TIPS-URI

1

Aluatul se dospeste mai repede daca este pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa.

2

Se poate face doar cu mere sau doar cu pere si se poate adaga si gutui pentru un plus de aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu pere si mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie