Desert placinta dobrogeana cu branza dulce

de Gherca Daniela in Dulciuri, 19 Iun 2018 | 21053 vizualizari

 

"Picnicul Bucatarasilor"
Eu zic ca merge perfect in sacosica bunatatilor pentru picnic, usor de depozitat si numai buna de mancat!

 

INGREDIENTE

  • Foile de aluat:
  • 500 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 300 ml apa rece
  • 4 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 500 g branza proaspata de vaca
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 110 g smantana
  • 230 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri faina
  • In plus:
  • 2 oua
  • 400 g smantana
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta dobrogeana cu branza dulce:

Pentru aluat:

Faina o cernem intr-un lighean. adaugam sarea, apa si 2 linguri ulei, framantam pana obtinem un aluat omogem, iar la final restul de ulei. Bila rezultata o lasam deoaparte pana pregatim umplutura.

Pentru umplutura:

Branza o faramitam bine cu un praf de sare, adaugam si restul ingredientelor pana obtinem o umplutura cremoasa si usor de intins.

Luam bila de aluat si o impartim in 4 parti egale.

Fiecare bila o intindem intr-o foaie foarte subtire, pe care o umplem cu branza. Rulam usor si fiecare rulou il asezam intr-o tava dreptunghiulara mare tapetata cu hartie de copt.

Dupa ce am pus cele 4 foi umplute cu branza in tava, separat batem cele 2 oua cu zaharul, smantana si putina vanilie, apoi compozitia rezultata o turnam deasupra placintei si dam totul la  cuptorul preincalzit la 180C pentru 40-50 minute sau pana este frumos rumenita.

Cand este gata o lasam sa se raceasca complet, apoi o putem servi.
Este delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta dobrogeana cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

oanapl 1

19.06.2018, 23:09

Imi ploua in gura!

kytz 1

20.06.2018, 06:33

Ce bunătate !

Rocsi 1

20.06.2018, 20:42

Ce rumena si delicioasa! As servi si eu din ea!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac cu mere, nuca si gem de prune (de post)