Desert placinta invartita cu branza si stafide

de Catalina L in Prajituri, 18 Mar 2018 | 2510 vizualizari

 

O placinta invartitata crocanta si delicioasa. Am invartit-o in functie de forma de copt folosita.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/02/placinta-invartita-cu-branza-si-stafide.html

 

INGREDIENTE

  • 8-12 foi de placinta
  • 500 g de branza de vaci proaspata
  • 2 linguri de gris
  • 2 linguri smantana
  • 4 linguri stafide
  • 100 g zahar
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • 2 oua
  • vanilie pudra
  • 25 g de unt topit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta invartita cu branza si stafide:

Amestecati branza proaspata cu zaharurile. Adaugati treptat ouale, grisul si smantana si amestecati bine.

Puneti vanilia si stafidele.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Ungeti cu unt o forma de gratin (20/30 cm).

Derulati foile de placinta.

Puneti 2-3 foi una peste alta.

Puneti  deasupra 1/4  din crema de branza in lungime si rulati .

Repetati operatia de 4 ori, veti obtine 4 rulouri lungi.

Asezati-le in forma unsa, unul dupa altul.

Ungeti-le bine cu untul topit.

Dati la cuptor timp de 30-40 minute.

Lasati sa se raceasca si pudrati cu zahar pudra.

Calduta este excelenta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta invartita cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu portocale si crema de lamaie