Desert placinte poale-n brau (branzoaice)

de Catalina L in Dulciuri, 8 Apr 2017 | 1233 vizualizari

 

Astazi sarbatorim Sambata lui Lazar. Traditia cere ca in Sambata lui Lazar, gospodinele sa plamadeasca placinte si sa le dea de pomana vecinilor, rudelor si tuturor acelora care le trec pragul.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/04/placinte-poale-n-brau-branzoaice.html

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 240 ml lapte călduţ
  • 9 g drojdie uscată
  • 60 g unt moale
  • 2 ouă
  • 80 gr zahăr
  • 1 paf sare

Pentru umplutură:

  • 350 gr brânză de vaci
  • 100 gr zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 ouă
  • 2-3 linguri griş
  • 1 ou pentru uns
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte poale-n brau (branzoaice):

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.


In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, ouale, sarea si untul moale. Amestecati si incorporati laptele ramas. Framantam cca. 10-15 minute. Acoperim si lasam sa creasca 2-3 ore.


Intre timp, facem compoziţia pentru umplutură.


Amestecăm bine brânza cu zahărul, ouăle şi grişul.


Se degazează aluatul si se imparte in 12-14 parti egale.



Infăinăm suprafața de lucru și intindem fiecare parte in forma rotunda, patrata sau dreptunghiulara.


Puneti compozitia in mijloc si formati placintele. Am facut 3 tipuri de forme: vezi imaginea.


Puneti-le pe o placa acoperita cu o foaie de copt si lasati-le sa creasca, cel putin 30 de minute.


Le ungem cu un ou bătut şi le dăm la cuptorul preîncălzit, la 180°c, pentru 20-25 de minute.


Le pudrăm cu puţin zahăr. Sunt delicioase caldute, servite cu un pahar de lapte bătut.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte poale-n brau (branzoaice)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Adi 1

08.04.2017, 23:18

Foarte bune!

dantes 1

09.04.2017, 14:30

Super!

Ksenya 1

10.04.2017, 10:59

Bune tare!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada