Desert placinte poale-n brau (branzoaice)

de Catalina L in Dulciuri, 8 Apr 2017 | 609 vizualizari

 

Astazi sarbatorim Sambata lui Lazar. Traditia cere ca in Sambata lui Lazar, gospodinele sa plamadeasca placinte si sa le dea de pomana vecinilor, rudelor si tuturor acelora care le trec pragul.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/04/placinte-poale-n-brau-branzoaice.html

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 240 ml lapte călduţ
  • 9 g drojdie uscată
  • 60 g unt moale
  • 2 ouă
  • 80 gr zahăr
  • 1 paf sare

Pentru umplutură:

  • 350 gr brânză de vaci
  • 100 gr zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 ouă
  • 2-3 linguri griş
  • 1 ou pentru uns
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte poale-n brau (branzoaice):

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.


In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, ouale, sarea si untul moale. Amestecati si incorporati laptele ramas. Framantam cca. 10-15 minute. Acoperim si lasam sa creasca 2-3 ore.


Intre timp, facem compoziţia pentru umplutură.


Amestecăm bine brânza cu zahărul, ouăle şi grişul.


Se degazează aluatul si se imparte in 12-14 parti egale.



Infăinăm suprafața de lucru și intindem fiecare parte in forma rotunda, patrata sau dreptunghiulara.


Puneti compozitia in mijloc si formati placintele. Am facut 3 tipuri de forme: vezi imaginea.


Puneti-le pe o placa acoperita cu o foaie de copt si lasati-le sa creasca, cel putin 30 de minute.


Le ungem cu un ou bătut şi le dăm la cuptorul preîncălzit, la 180°c, pentru 20-25 de minute.


Le pudrăm cu puţin zahăr. Sunt delicioase caldute, servite cu un pahar de lapte bătut.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte poale-n brau (branzoaice)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Adi 1

08.04.2017, 23:18

Foarte bune!

dantes 1

09.04.2017, 14:30

Super!

Ksenya 1

10.04.2017, 10:59

Bune tare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura desteapta

de oanapl 5

ieri la 21:50

Prăjitură cu cremă de brânză

de oanapl 5

ieri la 21:42

Supă cremă de cartofi cu fructe de mare

ieri la 20:41

Tiramisu

de ancutsa 5

ieri la 20:11

Salata cu dovlecei la gratar si ton

de Rocsi 9

ieri la 19:48

RETETA RECOMANDATA
Tarte cu visine