Desert prajitura Coca-Cola

de Dea_Dea in Prajituri, 3 Ian 2020 | 5505 vizualizari

 

Este o reteta veche din caietul mamei, doar ca eu mi-am pus amprenta putin si am adaptat-o cum imi place mie. Daca va place Cola si nuca de cocos, este dementiala.

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • 7 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 12 linguri Coca-Cola
  • 7 linguri de faina
  • o ligurita de praf de copt
  • 2 linguri de cacao.
  • CREMA:
  • 4 linguri de amidon
  • 400 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 80 gr nuca de cocos
  • GLAZURA:
  • 400 ml Coca-Cola
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de amidon
  • 100 gr ciocolata cu lapte
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Coca-Cola:

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana,devin o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam iarasi pana spuma devine lucioasa.In continuare adaugam galbenusurile care au fost amestecate cu Coca-Cola in prelabil. Mixam bine si la final adaugam faina, cacaoa si praful de copt, apoi amestecam cu o spatula de jos in sus. Compozitia se pune in tava(25/35) cu hartie de copt, se coace 30-40 min in cuptorul preincalzit la 170 . Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca.

  Crema: Punem intr-o cratita 300 ml lapte, 100 ml il pastram pentru a dizolva amidonul. In laptele din cratita puneam zaharul si il lasam pana aproape de fierbere. Dizolvam amidonul cu cele 100 ml de lapte si turnam in compozitia de pe foc. Amestecam pana se ingroasa si lasam sa se raceasca. Batem frisca si amestecam cu crema si cu nuca de cocos.

  Glazura: La fel ca si la crema pastram 100 ml de Coca-Cola. Restul punem in cratita la fiert cu zaharul, diluam amidonul si turnam peste. Cand incepe sa se ingroase adaugam ciocolata taiata bucati si amestecam pana se ingroasa. Atentie!!! Glazura se pune calda pe Prajitura.

  ASAMBLARE: Taiem blatul in 2,  insiropam cu Coca-Cola punem crema si deasupra glazura calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Coca-Cola" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie si mere caramelizate