Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Este o reteta veche din caietul mamei, doar ca eu mi-am pus amprenta putin si am adaptat-o cum imi place mie. Daca va place Cola si nuca de cocos, este dementiala.
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana,devin o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam iarasi pana spuma devine lucioasa.In continuare adaugam galbenusurile care au fost amestecate cu Coca-Cola in prelabil. Mixam bine si la final adaugam faina, cacaoa si praful de copt, apoi amestecam cu o spatula de jos in sus. Compozitia se pune in tava(25/35) cu hartie de copt, se coace 30-40 min in cuptorul preincalzit la 170 . Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca.
Crema: Punem intr-o cratita 300 ml lapte, 100 ml il pastram pentru a dizolva amidonul. In laptele din cratita puneam zaharul si il lasam pana aproape de fierbere. Dizolvam amidonul cu cele 100 ml de lapte si turnam in compozitia de pe foc. Amestecam pana se ingroasa si lasam sa se raceasca. Batem frisca si amestecam cu crema si cu nuca de cocos.
Glazura: La fel ca si la crema pastram 100 ml de Coca-Cola. Restul punem in cratita la fiert cu zaharul, diluam amidonul si turnam peste. Cand incepe sa se ingroase adaugam ciocolata taiata bucati si amestecam pana se ingroasa. Atentie!!! Glazura se pune calda pe Prajitura.
ASAMBLARE: Taiem blatul in 2, insiropam cu Coca-Cola punem crema si deasupra glazura calda.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola