Desert prajitura "Creme a la Creme"

de Steffy in Prajituri, 17 Mar 2014 | 66415 vizualizari

 

Multumesc, Vio_Dreams pentru reteta. Am gasit-o in mai multe variante, dar am facut reteta ta, bineinteles cu mici modificari din partea mea. A fost delicioasa!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 2 plicuri Creme Ole de ciocolata

Pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida Hulala
  • 2 plicuri Creme Ole de vanilie

Pentru glazura:

  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 200 g unt
  • 200 g ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura "Creme a la Creme":

Blat: separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile pana devin spuma tare si adaugam zaharul. Batem in continuare pana obtinem o bezea lucioasa. Adaugam pe rand galbenusurile, apoi plicurile de crema si incorporam.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 30x33 cm). Introducem in cuptorul preincalzit pentru circa 15-20 minute, apoi lasam sa se raceasca.

Crema: punem frisca lichida, laptele si plicurile de crema intr-un vas si mixam pana obtinem o crema tare. Intindem crema peste blatul rece si nivelam cu o spatula, apoi introducem prajitura la frigider.

Glazura: punem pe foc apa si zaharul. Cand s-a topit zaharul, adaugam untul si ciocolata. Amestecam pana la omogenizare. Lasam glazura sa se racoreasca si o intindem in strat uniform peste crema. Dam la rece, de preferat peste noapte.

Cu un cutit bine ascutit, taiem prajitura in cubulete. De fiecare data, inainte sa taiem, trecem cutitul prin jet de apa fierbinte.

Este o prajitura senzationala!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "Creme a la Creme"" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca