Desert prajitura cu branza si cocos

de mirela0911 in Prajituri, 28 Noi 2021 | 1031 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta pe Pinterest si am salvat-o pentru ca mi-au placut ingredientele, de fapt combinatia care pentru mine era una fix pe gustul meu. Si asa am facut aceasta prajiturica, cu mici modificari si care a iesit tare buna. Cui ii plac prajiturile cu nuca de cocos, sigur ii va placea si aceasta.

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 110 g unt
  • 80 g zahar
  • 180 g faina alba
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt praf de copt
  • 1/2 lgt sare

Pt.umplutura:

  • 600 g branza cremoasa
  • 150 g zahar
  • 1 lgt zahar vanilat bourbon
  • 2 oua
  • 4 lg faina alba
  • 180 g nuca de cocos
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza si cocos:

Aluatul: Se topeste untul, se lasa la racit apoi se amesteca cu zaharul. Separat se amesteca faina impreuna cu sarea, bicarbonatul si praful de copt. Se toarna ingredientele uscate peste untul mixat cu zahar si se amesteca. Se framanta un aluat potrivit de gros. Direct pe hartia de copt se intinde aluatul cat dimensiunea tavii in care se va coace prajitura (20x30 cm).

Umplutura: Se amesteca crema de branza cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga ouale si se mixeaza mai departe. La final se pune faina alba si nuca de cocos. Se va obtine o crema usor consistenta. 

Se toarna peste foaia de aluat din tava, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru cca 30 de minute sau pana incepe sa prinda culoare.

Se lasa sa se raceasca bine apoi se portioneaza.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza si cocos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie si cocos