Desert prajitura cu cafea si crema mascarpone

de anca_rm in Prajituri, 7 Apr 2017 | 1511 vizualizari

 

Am facut aceasta prajitura cu mult drag. Foile sunt foarte gustoase, de fapt, sunt foi de Marlenka, dar in care am pus cafea si, cand au fost coapte, le-am insiropat cu cafea pentru a fi aromata.
 Aceste foi se fac foarte usor, desi, cand este pus aluatul in tava, ai impresia ca va iesi foarte subtire, trebuie sa tinem cont ca ele contin bicarbonat si se umfla. 

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 400 gr faina
  • 50 ml cafea
  • 2 linguri cacao
  • 3 oua
  • praf de sare
  • 3 linguri miere albine
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frisca
  • semintele de la o pastaie vanilie
  • zahar daca folositi smantana de frisca neindulcita
  • Glazura
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte 
  • Pt insiropat
  • 50 ml cafea
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu cafea si crema mascarpone:

Punem intr-o oala mica, laptele impreuna cu zaharul si cafeaua, pe foc mic, sa se incalzeasca (sa nu fiarba ). Oprim focul si adaugam untul, mierea. Amestecam pana se topeste de tot untul, mierea si zaharul.


Faina o amestecam separat cu cacaua si bicarbonatul de sodiu.


Ouale le batem usor, cu un praf de sare.


Peste faina, adaugam laptele cu ingredientele dizolvate si ouale si omogenizam.


Eu am folosit o tava mica, adica de 20 x 25 cm si de aceea am facut 4 foi. Daca folositi tava mai mare, o sa va iasa doar 3.


Impartim aluatul in mod egal, in 3 sau patru.


Pe tava tapetata cu hartie de copt, turnam o parte din compozitie si nivelam.


Dam tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 15 minute.


Procedam la fel cu restul aluatului.


Este un aluat lichid, deci se toarna in tava si se niveleaza cu o lingura sau cu o spatula.


Lasam foile sa se raceasca.


Frisca (eu am folosit smantana pentru frisca ), am batut-o impreuna cu mascarponele, semintele de la o pastaie de vanilie si zahar (dupa gust, eu am pus 3 linguri).


Cand foile au fost reci am inceput sa asamblez prajiturica.


Prima foaie o asezam pe un platou si o insiropam cu cafea.


Creama trebuie sa o impartim egal intre foi, deci, daca aveti 3 foi, trebuie 2 parti de crema, daca aveti 4 foi atunci trebuie sa impartiti crema in 3.


Peste foaia insiropata, punem un strat de crema. Venim si asezam foaia a doua, o insiropam, intindem crema. Procedam la fel, pana terminam.


Deasupra facem o glazura din 200 gr ciocolata topita cu 50 ml lapte. Nivelam glazura si punem prajitura la frigider .



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu cafea si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

19.04.2017, 14:23

Anca cum pot sa prepar foile mai putin dulci ? La cat pot reduce cantitatea de zahar ?

anca_rm 1

19.04.2017, 15:30

Mihaela cred ca poti linistita sa pastrezi cantitatea de miere si sa reduci la jumate zaharul ,sau poti sa inlocuiesti zaharul cu miere (100 gr zahar poate fi inlocuit cu 125 gr miere ),dar atunci trebuie redusa cantitatea de lichide .
Cred ca cel mai bine ar fi sa incerci cu zaharul la jumate din cantitate si miere 3 linguri

mihaelar63 1

19.04.2017, 15:35

Mutumesc Anca Pun reteta la favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kinder Pingui