Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte

de Rahela Velicu in Prajituri, 11 Mar 2017 | 4743 vizualizari

 

O prajitura minunata cu o crema delicioasa! 

 

INGREDIENTE

  • blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri de zahar
    • 7 linguri cu faina
    • 2 linguri cu cacaco
    • 2 linguri cu ulei
    crema:
    • 100 ml frisca lichida Hulala
    • 2 pachete de biscuiti Piknic
    • 3 linguri cu smantana
    • 2 linguri cu zahar pudra
    in plus:
    • 200 g ciocolata + 3 linguri de lapte pentru glazura
    • visine din compot + ciocolata alba pentru ornat
    • lapte pentru insiropat

Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte:

Mai intai, pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le incorporam usor peste albusuri. Adaugam treptat faina si cacao si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, nivelam cu lingura si dam la cuptorul preincalzit, la 200 de grade, pentru 20-25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Iese un blat subtire ca cel de rulada. Lasam blatul la racit si, cand este complet racit, il taiem prin doua, dar nu pe vertical, ca nu este suficient de gros ci ca in imaginile urmatoare.

Pregatim crema: mixam spuma frisca lichida, adaugam smantana si mixam in continuare, pana cand este suficient de tare. Adaugam biscuitii maruntiti bine la blender, zaharul pudra si amestecam pana incorporam bine.

Trecem la asamblarea prajiturii: punem primul blat in tava, o insiropam cu lapte si punem deasupra crema. Nivelam, adaugam celalalt blat si insiropam. Topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam laptele sa se subtieze si o punem deasupra prajiturii.

Portionam, punem cate o visina din compot deasupra si radem ciocolata alba.

 

TIPS-URI

1

Se poate insiropa blatul si cu compot de visine.

2

Puteti topi ciocolata alba si sa ornati dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuci si smantana