Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte

de noiinbucatarie in Prajituri, 11 Mar 2017 | 1559 vizualizari

 

O prajitura minunata cu o crema delicioasa! 

 

INGREDIENTE

  • blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri de zahar
    • 7 linguri cu faina
    • 2 linguri cu cacaco
    • 2 linguri cu ulei
    crema:
    • 100 ml frisca lichida Hulala
    • 2 pachete de biscuiti Piknic
    • 3 linguri cu smantana
    • 2 linguri cu zahar pudra
    in plus:
    • 200 g ciocolata + 3 linguri de lapte pentru glazura
    • visine din compot + ciocolata alba pentru ornat
    • lapte pentru insiropat

Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte:


Mai intai, pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le incorporam usor peste albusuri. Adaugam treptat faina si cacao si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, nivelam cu lingura si dam la cuptorul preincalzit, la 200 de grade, pentru 20-25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Iese un blat subtire ca cel de rulada. Lasam blatul la racit si, cand este complet racit, il taiem prin doua, dar nu pe vertical, ca nu este suficient de gros ci ca in imaginile urmatoare.


Pregatim crema: mixam spuma frisca lichida, adaugam smantana si mixam in continuare, pana cand este suficient de tare. Adaugam biscuitii maruntiti bine la blender, zaharul pudra si amestecam pana incorporam bine.


Trecem la asamblarea prajiturii: punem primul blat in tava, o insiropam cu lapte si punem deasupra crema. Nivelam, adaugam celalalt blat si insiropam. Topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam laptele sa se subtieze si o punem deasupra prajiturii.


Portionam, punem cate o visina din compot deasupra si radem ciocolata alba.


 

TIPS-URI

1

Se poate insiropa blatul si cu compot de visine.

2

Puteti topi ciocolata alba si sa ornati dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Xandrinne 1

24.04.2017, 07:17

noiinbucatarie 1

24.04.2017, 10:21

Super, ma bucur ca va placut!

noiinbucatarie 1

24.04.2017, 10:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajiura cu ciocolata si nuca