Desert prajitura cu crema de ciocolata

de GeorgiG in Prajituri, 25 Mai 2017 | 1444 vizualizari

 

 
 Inspirata de la Miha. Delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri sirop zahar ars
  • 6 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • esenta rom
  • 200 g unt
  • 200 g Fineti
  • 100 g ciocolata neagra
  • 20 g lapte
  • 200 g crema de branza
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de ciocolata:

Mai intai, caramelizam 2 linguri de zahar, apoi adaugam 3-4 linguri apa si lasam sa fiarba pana se topeste caramelul intarit. Lasam sa se raceasca.


Mixam albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare. Frecam galbenusurile cu uleiul, adaugam cele 3 linguri de sirop de caramel si esenta de rom.


Peste albusuri, adaugam galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaua.


Punem compozitia in tava cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins, pentru 25-35 de minute. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem pe jumatate.


Pentru crema de ciocolata, topim 100 g ciocolata neagra cu 20 g lapte. Mixam untul moale, adaugam crema de ciocolata Fineti si ciocolata topita racita.


Facem un sirop din apa, zahar si rom si insiropam blaturile. Asezam primul blat, crema de ciocolata si al doilea blat.


Portionam prajitura in bucati mai mici sau mai mari, dupa preferinta, si, pe fiecare bucata, punem cate 1-2 linguri de ciocolata neagra topita cu 50 g unt si 50 ml frisca lichida.


Amestecam crema de branza cu cele 100 ml frisca lichida batuta si 2 linguri zahar pudra si ornam fiecare bucata cu aceasta crema.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

GeorgiG 1

26.05.2017, 22:03

Multumesc frumos !

oanapl 1

28.05.2017, 22:55

Ce bunatate! E fix pe gustul meu!

GeorgiG 1

26.08.2017, 23:43

Multumesc mult !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4287 puncte

RODIMUR

3855 puncte

Rahela Velicu

3290 puncte

mirela0911

3167 puncte

 Adi

3093 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 10 ani

ieri la 21:34

Pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

de Rocsi 9

pe 15.06 la 18:20

Placinte cu urda si marar ca-n Bucovina

pe 15.06 la 08:47

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura din batoane "mars"