Desert prajitura cu crema de ciocolata

de GeorgiG in Prajituri, 25 Mai 2017 | 393 vizualizari

 

 
 Inspirata de la Miha. Delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri sirop zahar ars
  • 6 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • esenta rom
  • 200 g unt
  • 200 g Fineti
  • 100 g ciocolata neagra
  • 20 g lapte
  • 200 g crema de branza
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de ciocolata:

Mai intai, caramelizam 2 linguri de zahar, apoi adaugam 3-4 linguri apa si lasam sa fiarba pana se topeste caramelul intarit. Lasam sa se raceasca.


Mixam albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare. Frecam galbenusurile cu uleiul, adaugam cele 3 linguri de sirop de caramel si esenta de rom.


Peste albusuri, adaugam galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaua.


Punem compozitia in tava cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins, pentru 25-35 de minute. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem pe jumatate.


Pentru crema de ciocolata, topim 100 g ciocolata neagra cu 20 g lapte. Mixam untul moale, adaugam crema de ciocolata Fineti si ciocolata topita racita.


Facem un sirop din apa, zahar si rom si insiropam blaturile. Asezam primul blat, crema de ciocolata si al doilea blat.


Portionam prajitura in bucati mai mici sau mai mari, dupa preferinta, si, pe fiecare bucata, punem cate 1-2 linguri de ciocolata neagra topita cu 50 g unt si 50 ml frisca lichida.


Amestecam crema de branza cu cele 100 ml frisca lichida batuta si 2 linguri zahar pudra si ornam fiecare bucata cu aceasta crema.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

26.05.2017, 20:24

Ce yamiii sunt!

GeorgiG 1

26.05.2017, 22:03

Multumesc frumos !

oanapl 1

28.05.2017, 22:55

Ce bunatate! E fix pe gustul meu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere Madalina Manole