Desert prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

de Rocsi in Prajituri, 11 Mai 2017 | 743 vizualizari

 

Stiind ca urmeaza sa am ceva musafiri, m-am gandit sa le pregatesc ceva dulce si bun, ca stiam ca isi doresc asta. Imi doream ceva cu capsuni sa fac ceva cremos si savuros, ca sa ii cuceresc pe cei dragi. Si acum, nu ca ma laud, dar desertul meu a fost mega apreciat, pentru aspect, gust, pentru faptul ca nu a fost prea dulce si multe alte complimente. Va dati seama cam ce bine m-am simtit cu atatea cuvinte minunate. Voi ce spuneti, va tenteaza o asa prajitura?

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri iaurt
  • 2 linguri cacao
  • 6-7 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare

Pentru crema de lapte:

  • 400 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri amidon
  • 50 gr ciocolata alba
  • 80 gr unt de 80% grasime
  • 3 lingurite vanilie

Pentru mousse-ul de capsuni:

  • 250 ml frisca lichida
  • 300 gr capsuni congelate
  • 3 linguri zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 4 foi de gelatina
  • 2 lingurite vanilie
  • capsuni pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni:

Blatul:

Intr-un bol, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Punem uleiul, apoi iaurtul.

Faina o amestecam cu cacaua si praful de copt, le incorporam in compozitia de galbenusuri.

La final, adaugam vanilia.

Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma. Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam usor cu o paleta.


Tapetam cu ulei si faina o tava rotunda, cu diametrul de 26 cm.

Turnam compozitia de blat si o nivelam.

Il introducem in cuptorul incins, cam la 170-180 de grade C, pentru 15-17 minute.

Cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.


Crema de lapte:

Intr-un bol, amestecam laptele cu zaharul si amidonul, pana amidonul este complet dizolvat.

Rasturnam amestecul intr-o cratita mai groasa si o punem pe foc.

Fierbem crema la foc potrivit, amestecam continuu cu un tel, pana se ingroasa ca o budinca.

Cand s-a ingrosat, tragem crema de pe foc, adaugam untul, ciocolata alba, vanilia si le amestecam bine, pana sunt toate incorporate.

Lasam crema sa se racoreasca 5-10 minute.


Punem blatul rece pe un platou, iar in jurul sau, montam un inel detasabil. Turnam crema de lapte calda peste blat, dam prajitura la frigider 1-2 ore.

Mousse-ul de capsuni:

Capsunile dezghetate le trecem prin blender.

Le amestecam cu zaharul, le rasturnam intr-o cratita si le punem pe foc.

Amestecam bine, lasam sa dea 2-3 clocote, apoi dam cratita deoparte.

Punem foile de gelatina 5-7 minute in apa rece, la hidratat, apoi le scurgem bine si le punem peste piureul cald de capsuni.

Amestecam bine pana gelatina este complet dizolvata.

Frisca rece, o mixam pana se incheaga putin, dar nu de tot.

Adaugam mascarponele, vanilia si mai mixam pana obtinem o crema spumoasa.

Piureul de capsuni amestecat cu gelatina, caldut, il adaugam peste amestecul cu frisca.

Invartim usor totul cu o paleta, pana sunt bine incorporate.


Scoatem prajitura de la frigider, punem mousse-ul, nivelam.

Dam iar prajitura 3-4 ore la frigider sau peste noapte.

Dupa acest timp, indepartam inelul detasabil si decoram cu capsuni proaspete.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

12.05.2017, 19:34

Va multumesc mult!

mihaelar63 1

16.05.2017, 03:14

Deliciu de deliciu

Rocsi 1

16.05.2017, 20:22

Multumesc mult, Mihaela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
MADELEINE CU LAMAIE